icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaPetrin Hill Tram stop Ujezd, Prague 150 00 Czech Republic
  imagine drapel taraCEHIA

  Zidul Foamei, cunoscut sub numele de Hunger Wall în engleză, este o fortificație istorică situată în orașul Praga, capitala Republicii Cehe. Acest monument impresionant are o istorie bogată și este înconjurat de numeroase legende și povești care îi sporesc farmecul.

  Construcția Zidului Foamei a început în anul 1360 și a fost inițiată de împăratul Carol al IV-lea. Se spune că zidul a fost construit în timpul unei perioade de mare sărăcie și foamete, iar împăratul a dorit să ofere locuri de muncă săracilor și flămânzilor din Praga, de unde și numele de Zidul Foamei. Prin această inițiativă, Carol al IV-lea a reușit să ajute populația să supraviețuiască în vremuri grele, oferindu-le în același timp posibilitatea de a contribui la fortificarea orașului.

  Zidul se întinde pe o lungime de aproximativ 1,2 kilometri și avea inițial o înălțime de 4-6 metri, fiind prevăzut cu turnuri de pază și poziționat strategic pe dealurile Petřín, oferind astfel protecție împotriva invaziilor. De-a lungul secolelor, Zidul Foamei a fost întărit și extins, devenind o parte importantă a sistemului defensiv al Pragăi.

  Astăzi, Zidul Foamei este o atracție turistică populară și un loc de plimbare preferat atât pentru localnici, cât și pentru vizitatori. Traseul de-a lungul zidului oferă vederi spectaculoase asupra orașului și este un loc excelent pentru a admira peisajul urban în combinație cu natura. În plus, parcul în care se află zidul, Parcul Petřín, este un loc minunat pentru a petrece timp în aer liber, având grădini frumos amenajate, un labirint de oglinzi și Turnul de Observație Petřín, care seamănă cu o versiune în miniatură a Turnului Eiffel.

  Pentru cei interesați de istorie și arhitectură, Zidul Foamei este un exemplu remarcabil al tehnicilor de construcție medievale și al eforturilor depuse pentru protecția orașului. Deși mare parte din zid a fost restaurată sau reconstruită de-a lungul timpului, secțiunile originale care au supraviețuit până în prezent sunt protejate și conservate cu grijă.

  Vizitatorii care doresc să exploreze Zidul Foamei pot începe plimbarea de la baza dealului Petřín și pot urca treptat, urmărind traseul zidului. Pe parcurs, se pot opri la diferite puncte de observație pentru a captura imagini memorabile ale orașului și pentru a se bucura de liniștea naturii.

  În concluzie, Zidul Foamei este o destinație turistică cu o semnificație istorică profundă și cu o frumusețe naturală care îmbină trecutul cu prezentul. Este un loc unde vizitatorii pot învăța despre istoria Pragăi, pot admira arhitectura medievală și se pot relaxa într-un cadru natural pitoresc. Fie că sunteți pasionat de istorie, iubitor de natură sau pur și simplu în căutarea unei experiențe autentice în Praga, Zidul Foamei este cu siguranță o opțiune demnă de luat în considerare.


  Galerie foto Zidul Foamei

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Zidul Foamei

  • 🚶 Pe jos: Zidul Foamei (Hunger Wall) este accesibil pe jos, fiind situat în apropierea centrului orașului Praga. Puteți începe plimbarea din Malá Strana și urcați prin parcul Petřín până la zid.

  • 🚋 Cu tramvaiul: Luați tramvaiul numărul 9, 12, 15, 20, 22 sau 23 și coborâți la stația Újezd, de unde puteți urca cu funicularul Petřín sau merge pe jos către Zidul Foamei.

  • 🚠 Cu funicularul Petřín: De la stația Újezd, puteți lua funicularul care merge până la vârful dealului Petřín, de unde Zidul Foamei este la o scurtă plimbare.

  • 🚗 Cu mașina: Dacă alegeți să veniți cu mașina, puteți parca în zona Malá Strana și apoi continuați pe jos. Rețineți că parcarea poate fi dificilă în centrul orașului Praga.

  • 🚕 Cu taxiul: Puteți lua un taxi direct către Zidul Foamei, dar asigurați-vă că șoferul cunoaște locația exactă și este de acord cu prețul înainte de a pleca.


  Program vizitare - Zidul Foamei

  Zidul Foamei (Hunger Wall) din Praga este accesibil publicului non-stop, fiind o structură în aer liber. Nu există un orar specific de vizitare, deoarece este o construcție care poate fi vizitată la orice oră din zi sau din noapte.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Zidul Foamei

  Cel mai bun moment pentru a vizita Zidul Foamei (Hunger Wall) din Praga este primăvara sau toamna, când vremea este plăcută și nu este prea aglomerat. În aceste sezoane, temperaturile sunt moderate, iar peisajele sunt deosebit de frumoase, cu flori înflorite primăvara sau cu frunzele colorate ale toamnei. Vara poate fi de asemenea o perioadă bună, dar este bine de știut că poate fi mai aglomerat și mai cald. Iarna, peisajul acoperit de zăpadă oferă o perspectivă diferită, deși temperaturile scăzute pot fi un dezavantaj pentru unii vizitatori.


  Ce să nu ratezi la Zidul Foamei

  • Poarta Strahov - Este punctul de plecare al zidului și oferă o priveliște minunată asupra orașului Praga.
  • Grădinile Petřín - Aceste grădini pitorești sunt perfecte pentru o plimbare relaxantă și oferă vederi superbe asupra zidului și orașului.
  • Turnul de observație Petřín - Inspirat de Turnul Eiffel, acest turn oferă o panoramă impresionantă a orașului și este situat în apropierea zidului.
  • Statuia lui Karel IV - O statuie dedicată împăratului care a inițiat construcția Zidului Foamei, situată în apropierea podului Charles.
  • Muzeul Kampa - Aflat în apropiere, muzeul găzduiește artă modernă cehă și este o oprire culturală valoroasă în zona Zidului Foamei.
  • Traseul de-a lungul zidului - O plimbare pe lângă zid vă va permite să vedeți structura impresionantă și să învățați despre istoria sa.
  • Podul Charles - Deși nu este parte a Zidului Foamei, acest pod istoric este o atracție iconică a Pragăi și se află la o distanță de mers pe jos de zid.
  • Casa Memorială Laurențiu din Praga - O casă istorică situată pe traseul zidului, unde puteți afla mai multe despre viața cotidiană din perioada construcției zidului.
  • Observatorul Ștefanik - Un alt observator situat pe dealul Petřín, de unde puteți admira zidul și orașul de la înălțime.

  Cât durează vizita la Zidul Foamei

  🕓 aproximativ 1-2 ore Pentru a vizita Zidul Foamei (Hunger Wall) din Praga, ar trebui să îți aloci între 1 și 2 ore. Această durată îți va permite să te plimbi de-a lungul zidului istoric, să te bucuri de priveliștile asupra orașului și să capturezi câteva fotografii memorabile. Este o plimbare plăcută, care nu necesită un ghid turistic și poate fi combinată cu alte activități în zonă.

  Taxa de intrare la Zidul Foamei

  Zidul Foamei (Hunger Wall) din Praga este o fortificație istorică și poate fi vizitat gratuit. Nu există un tarif de intrare pentru a vedea sau a merge de-a lungul zidului, deoarece acesta este accesibil publicului fără nicio taxă.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre Hunger Wall

  Ce este Hunger Wall și de ce este important?

  Hunger Wall, cunoscut și sub numele de Zidul Foamei, este o fortificație istorică situată în Praga. A fost construit în secolul al XIV-lea, pe timpul domniei regelui Carol al IV-lea, și se spune că a fost menit să ofere de lucru și hrană săracilor și flămânzilor din oraș, de unde și numele său. Zidul are o importanță istorică și culturală, fiind un exemplu remarcabil de arhitectură medievală.

  Unde se află Hunger Wall și cum pot ajunge acolo?

  Hunger Wall se află pe dealul Petřín din Praga. Pentru a ajunge la zid, vizitatorii pot lua funicularul Petřín de la stația de tramvai Újezd, care îi va duce direct pe deal. Alternativ, se poate ajunge pe jos, urmând traseele marcate care duc spre zid.

  Există un cost pentru a vizita Hunger Wall?

  Nu, vizitarea Hunger Wall este gratuită. Este o atracție publică deschisă și accesibilă oricui dorește să exploreze acest monument istoric.

  Care sunt orele de deschidere pentru Hunger Wall?

  Fiind o structură în aer liber, Hunger Wall poate fi vizitată oricând. Totuși, este recomandat să o vizitați pe timpul zilei pentru a avea o vizibilitate bună și pentru siguranță.

  Este Hunger Wall potrivit pentru copii?

  Da, Hunger Wall poate fi o destinație interesantă pentru copii, oferindu-le ocazia să învețe despre istoria Pragăi într-un mod interactiv. Totuși, părinții ar trebui să supravegheze copiii, deoarece terenul poate fi inegal și există porțiuni cu înălțime.

  Pot face un picnic lângă Hunger Wall?

  Da, zona din jurul Hunger Wall este un loc popular pentru picnicuri, având în vedere spațiile verzi și priveliștile frumoase asupra orașului. Totuși, vizitatorii sunt încurajați să păstreze curățenia și să respecte regulile de utilizare a spațiilor publice.

  Există tururi ghidate disponibile pentru Hunger Wall?

  Deși nu există tururi ghidate specifice doar pentru Hunger Wall, multe tururi ale orașului Praga includ o vizită la zid în itinerariul lor. Vizitatorii pot verifica cu agențiile de turism locale pentru a afla mai multe detalii.

  Ce alte atracții se află în apropierea Hunger Wall?

  În apropierea Hunger Wall se află mai multe atracții turistice, inclusiv turnul de observație Petřín, labirintul oglinzilor, grădina rozariului și mănăstirea Strahov. Toate acestea sunt la o plimbare scurtă de zid și pot fi combinate într-o vizită de o zi.


  ISTORIC FORTIFICAȚIE VEDERE
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×