icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaNarodni 223/2, Prague 110 00 Czech Republic
  imagine telefon+420 224 901 448
  imagine drapel taraCEHIA

  Teatrul Național din Praga, cunoscut și sub numele de Narodni divadlo, este una dintre cele mai importante instituții culturale din Republica Cehă. Acesta reprezintă un simbol al identității naționale cehe și un centru de artă teatrală de înaltă calitate, oferind spectacole de operă, balet și teatru dramatic.

  Clădirea Teatrului Național este o capodoperă arhitectonică, situată pe malul râului Vltava, în inima orașului Praga. Construcția sa a început în anul 1868, după planurile arhitectului Josef Zítek, și a fost finalizată în 1881. Cu toate acestea, la scurt timp după inaugurare, un incendiu devastator a distrus o mare parte din clădire, necesitând o reconstrucție substanțială. Lucrările de restaurare au fost conduse de un alt arhitect renumit, Josef Schulz, iar teatrul și-a redeschis porțile în anul 1883.

  Fațada impresionantă a Teatrului Național este decorată cu statui și reliefuri care ilustrează figuri importante din istoria și mitologia cehă. Interioarele sunt la fel de somptuoase, cu săli opulent decorate, fresce magnifice și candelabre strălucitoare. Sala principală este un amfiteatru grandios, cu o capacitate de aproximativ 1000 de locuri, proiectat pentru a oferi o acustică excelentă și o vizibilitate bună din orice unghi.

  Programul Teatrului Național este variat și cuprinde o gamă largă de opere clasice și contemporane, precum și spectacole de balet și piese de teatru. Instituția este de asemenea cunoscută pentru promovarea operelor compozitorilor cehi, precum Bedřich Smetana, Antonín Dvořák și Leoš Janáček, contribuind astfel la păstrarea și celebrarea patrimoniului cultural ceh.

  Vizitarea Teatrului Național este o experiență culturală de neuitat pentru orice turist care ajunge în Praga. Pe lângă spectacolele de înaltă calitate, vizitatorii pot participa la tururi ghidate ale clădirii, unde pot afla mai multe despre istoria și arhitectura acestui monument impresionant. Tururile includ accesul în zonele publice, cum ar fi foyerul, cafeneaua și terasa cu vedere spre râul Vltava, precum și în anumite zone obișnuit inaccesibile publicului, cum ar fi lojele regale și atelierele de scenografie.

  Pentru cei interesați de istoria teatrului și de importanța sa în contextul național, există și o expoziție permanentă care prezintă costume, decoruri, fotografii și alte obiecte legate de producțiile teatrale de-a lungul timpului.

  Biletele pentru spectacole și tururi pot fi achiziționate online sau direct de la casa de bilete a teatrului. Este recomandat să rezervați în avans, deoarece evenimentele de la Teatrul Național sunt foarte populare și se pot vinde rapid.

  În concluzie, Teatrul Național din Praga nu este doar o clădire emblematică pentru oraș, ci și un loc unde arta și cultura prind viață într-un mod spectaculos. Fie că sunteți pasionat de operă, balet sau teatru dramatic, o vizită la acest teatru este o oportunitate de a vă îmbogăți experiența culturală și de a vă conecta cu spiritul vibrant al Pragăi.


  Galerie foto Teatrul Național din Praga

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Teatrul Național din Praga

  • 🚇 Metrou: Cea mai apropiată stație de metrou este “Národní třída” pe linia B. De acolo, teatrul este la o scurtă plimbare pe jos.
  • 🚍 Tramvai: Mai multe linii de tramvai opresc în apropiere, inclusiv 2, 9, 18 și 22. Stația “Národní divadlo” este chiar în fața teatrului.
  • 🚗 Mașină: Există parcări în zonă, dar spațiile sunt limitate și adesea ocupate. Este recomandat să folosești transportul public sau parcările din zonele învecinate.
  • 🚶 Pe jos: National Theater este situat central și poate fi ușor accesat pe jos din alte părți ale centrului orașului, cum ar fi Piața Venceslau sau podul Charles.
  • 🚖 Taxi/Uber: Poți comanda un taxi sau un Uber care să te lase direct în fața teatrului.

  Program vizitare - Teatrul Național din Praga

  Programul Teatrului Național din Praga variază în funcție de spectacol și zi. În general, spectacolele de seară încep la ora 19:00 sau 20:00. Există și matineuri, care de obicei încep la ora 14:00 sau 17:00. Este recomandat să verificați programul specific pe site-ul oficial al Teatrului Național pentru a vedea orele exacte ale spectacolelor dorite.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Teatrul Național din Praga

  Cel mai bun moment pentru a vizita Teatrul Național din Praga este în afara sezonului turistic de vârf, adică primăvara (aprilie-mai) sau toamna (septembrie-octombrie). În aceste perioade, vremea este plăcută și nu sunt mulțimi mari de turiști. De asemenea, este recomandat să verificați programul teatrului în avans pentru a prinde o reprezentație care vă interesează. Spectacolele de seară sunt deosebit de populare, așa că asigurați-vă că rezervați bilete din timp.


  Ce să nu ratezi la Teatrul Național din Praga

  • Sala Istorică (Historical Building) - Este inima Teatrului Național și un exemplu remarcabil de arhitectură neorenascentistă. Nu ratați opulența interioarelor și frumoasele fresce.
  • Sala Nouă (New Stage) - Un spațiu modern, care găzduiește o varietate de spectacole contemporane și experimentale, inclusiv piese de teatru, dans și opera.
  • Expoziția “Teatrul Național - O cronică vie” - O expoziție permanentă care prezintă istoria Teatrului Național, inclusiv fotografii, costume și alte artefacte.
  • Frescele Aulei - Admirați frescele impresionante ale aulei, realizate de artiști cehi de frunte ai secolului al XIX-lea.
  • Statuile alegorice - Observați statuile alegorice care reprezintă diferite genuri artistice și care decorează exteriorul clădirii.
  • Vizite ghidate - Participați la un tur ghidat pentru a descoperi secretele și poveștile din spatele scenei Teatrului Național.
  • Spectacolele în direct - Experimentați magia teatrului prin participarea la una dintre numeroasele producții de calitate, de la opere clasice la piese moderne de teatru.

  Cât durează vizita la Teatrul Național din Praga

  🕓 1-2 ore Pentru a vizita National Theater din Praga, ar trebui să îți aloci între 1 și 2 ore. Acest interval este suficient pentru a admira arhitectura exterioară impresionantă și pentru a explora holurile și sălile publice ale teatrului, dacă nu asisti la un spectacol. Dacă ai bilet la o piesă sau la un spectacol de operă, pregătește-te pentru o experiență care poate dura până la 3 ore sau mai mult, în funcție de programul spectacolului.

  Taxa de intrare la Teatrul Național din Praga

  Taxa de intrare la Teatrul Național din Praga variază în funcție de spectacol și locul ales. Prețurile biletelor încep de la aproximativ 100 RON și pot ajunge până la 500 RON sau mai mult pentru locurile premium la spectacolele de mare anvergură. Este recomandat să verificați programul și prețurile pe site-ul oficial al Teatrului Național pentru informații actualizate și pentru a achiziționa bilete în avans.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre National Theater din Praga

  Ce este National Theater și unde se află?

  National Theater, cunoscut și sub numele de Teatrul Național din Praga, este unul dintre cele mai importante și reprezentative edificii culturale din Republica Cehă. Acesta se află pe malul râului Vltava, în centrul orașului Praga, la adresa Národní 2, 110 00 Praha 1.

  Ce tipuri de spectacole pot vedea la National Theater?

  La National Theater puteți asista la o varietate de spectacole, inclusiv opere, balete și piese de teatru. Programul este divers și se adresează unui public larg, de la clasicele cehilor și internaționale până la producții contemporane.

  Cum pot cumpăra bilete pentru un spectacol la National Theater?

  Biletele pot fi achiziționate online prin intermediul site-ului oficial al teatrului, la casa de bilete a teatrului sau la diverse agenții de bilete din oraș. Este recomandat să cumpărați biletele în avans, deoarece spectacolele pot fi foarte căutate și se pot epuiza rapid.

  Există tururi ghidate ale teatrului?

  Da, National Theater oferă tururi ghidate pentru vizitatori, care includ accesul în culise, sălile de spectacol și alte spații care nu sunt în mod normal accesibile publicului. Informații despre programul tururilor și cum să vă înscrieți pot fi găsite pe site-ul oficial al teatrului.

  Este teatrul accesibil persoanelor cu dizabilități?

  Da, National Theater este echipat pentru a asigura accesibilitatea persoanelor cu dizabilități. Există rampe, lifturi și locuri speciale în sălile de spectacol. Este recomandat să contactați teatrul în avans pentru a asigura asistență suplimentară dacă este necesar.

  Ce cod vestimentar este recomandat pentru o seară la National Theater?

  Deși nu există un cod vestimentar strict, se recomandă îmbrăcămintea smart casual sau elegantă pentru a se alinia cu atmosfera culturală și prestigioasă a teatrului. Pentru premiere și evenimente speciale, mulți spectatori aleg să se îmbrace mai formal.

  Pot face fotografii în timpul spectacolelor?

  În general, fotografierea și înregistrarea video sunt interzise în timpul spectacolelor pentru a nu deranja artiștii și ceilalți spectatori. Totuși, puteți face fotografii în foaier sau în alte zone publice ale teatrului înainte sau după spectacol.

  Există facilități de parcare în apropierea teatrului?

  În zona centrală a Pragăi, parcarea poate fi limitată. Există câteva parcări publice în apropiere, dar este recomandat să folosiți transportul public sau să mergeți pe jos dacă sunteți cazați în centrul orașului. Teatrul este bine deservit de tramvaie și metrou.

  Pot să mănânc sau să beau ceva înainte de spectacol sau în pauză?

  Da, National Theater are un bar și un restaurant unde vizitatorii pot savura băuturi și gustări înainte de spectacol sau în timpul pauzei. Este recomandat să ajungeți mai devreme pentru a evita aglomerația.

  Cum pot afla mai multe informații despre programul teatrului?

  Pentru a afla mai multe informații despre programul teatrului, vizitați site-ul oficial al National Theater, unde puteți găsi calendarul spectacolelor, detalii despre producții și informații despre bilete. De asemenea, puteți urmări teatrul pe rețelele sociale pentru actualizări și anunțuri.


  CULTURAL ARHITECTURĂ SPECTACOLE
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×