icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaPrague 110 00 Czech Republic
  imagine drapel taraCEHIA

  Parizska Street, sau Strada Paris din Praga, este una dintre cele mai elegante și luxoase artere comerciale din capitala Cehiei. Situată în inima orașului istoric, această stradă își întinde pavajul îngrijit de la Piața Orașului Vechi până la malurile râului Vltava, fiind un punct de atracție pentru iubitorii de modă, arhitectură și istorie.

  Încă de la începuturile sale, Parizska Street a fost concepută pentru a impresiona și a rivaliza cu celebrele bulevarde din Paris. Strada a fost amenajată la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, într-o perioadă în care Praga aspira să devină un centru cultural și artistic la nivel european. Arhitectura clădirilor de pe Parizska Street reflectă stiluri variate, de la Art Nouveau la Art Deco, fiecare fațadă fiind o operă de artă în sine, cu ornamente sofisticate, vitralii colorate și sculpturi care îmbogățesc vizual experiența trecătorilor.

  Pe măsură ce te plimbi pe Parizska Street, vei observa vitrinele strălucitoare ale magazinelor de lux. Aici se găsesc buticuri ale unor branduri internaționale renumite, precum Louis Vuitton, Prada, Gucci, Dior și multe altele, care își etalează colecțiile de ultimă oră. Strada este un paradis pentru cumpărături de înaltă clasă, dar și un loc unde poți admira ultimele tendințe în modă și design.

  Nu doar cumpărăturile sunt un motiv pentru a vizita Parizska Street. Zona este renumită și pentru cafenelele sale chic, restaurantele gourmet și terasele unde poți savura o cafea sau un pahar de vin, contemplând viața urbană vibrantă. Printre opțiunile culinare se numără restaurante care oferă specialități cehești, dar și bucătărie internațională, capabile să satisfacă cele mai rafinate gusturi.

  Pe lângă aspectul său comercial și recreativ, Parizska Street este și un loc încărcat de istorie. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, strada a fost martora unor evenimente tragice, iar în perioada comunistă, a suferit din cauza neglijării. Cu toate acestea, după căderea regimului comunist în 1989, Parizska Street și-a recăpătat strălucirea și a devenit simbolul renașterii și prosperității Pragăi.

  Pentru cei pasionați de artă, pe Parizska Street se găsesc și galerii de artă care expun lucrări ale unor artiști cehi și internaționali. De asemenea, strada este punctul de plecare pentru a explora alte atracții turistice din apropiere, cum ar fi Sinagoga Spaniolă sau Muzeul Evreiesc, care oferă o perspectivă asupra bogatei istorii a comunității evreiești din Praga.

  În concluzie, Parizska Street este o destinație care nu trebuie ratată atunci când vizitezi Praga. Fie că ești în căutarea unei experiențe de shopping de lux, dorești să te delectezi cu preparate culinare excepționale sau pur și simplu vrei să te plimbi și să admiri frumusețea arhitecturală, această stradă emblematică îți va oferi o experiență memorabilă.


  Galerie foto Strada Parizska

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Strada Parizska

  • 🚇 Metrou: Cea mai apropiată stație de metrou este Staroměstská pe linia A. De acolo, Parizska Street este la o scurtă plimbare pe jos, traversând piața orașului vechi (Staroměstské náměstí).

  • 🚃 Tramvai: Liniile de tramvai 17 și 18 opresc la stația Právnická fakulta, care este foarte aproape de capătul sudic al străzii Parizska.

  • 🚗 Mașină: Accesul cu mașina este posibil, dar parcare este limitată în zona centrală. Este recomandat să parcați într-unul dintre parcările din apropiere și să mergeți pe jos.

  • 🚶 Pe jos: Parizska Street este ușor accesibilă pe jos din centrul istoric al Pragăi, fiind una dintre principalele artere comerciale care leagă piața orașului vechi de malul râului Vltava.


  Program vizitare - Strada Parizska

  Strada Parizska din Praga este o zonă comercială deschisă publicului în mod constant, fără un program specific de vizitare. Magazinele de pe Parizska Street au, în general, programul de funcționare între orele 10:00 și 20:00, de luni până sâmbătă, iar duminica de la 11:00 la 19:00. Totuși, orele pot varia în funcție de magazin, așa că este recomandat să verificați programul specific fiecărui comerciant înainte de vizită.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Strada Parizska

  Cea mai bună perioadă pentru a vizita Parizska Street în Praga este primăvara (aprilie-mai) sau toamna (septembrie-octombrie), când vremea este plăcută și numărul turiștilor este mai mic. Strada este cunoscută pentru magazinele de lux și arhitectura impresionantă, iar în aceste sezoane puteți să vă bucurați de o plimbare relaxantă fără aglomerația specifică verii sau frigul iernii. De asemenea, iluminatul festiv face ca vizita în preajma sărbătorilor de iarnă să fie deosebit de magică.


  Ce să nu ratezi la Strada Parizska

  • Magazine de lux: Parizska Street este cunoscută pentru magazinele sale de lux. Vizitatorii pot găsi aici branduri celebre precum Gucci, Louis Vuitton, Prada, Dior și multe altele.
  • Arhitectura impresionantă: Clădirile de pe Parizska Street sunt exemple remarcabile de arhitectură Art Nouveau și secolul al XIX-lea, care merită admirate.
  • Cafenele și restaurante: Pe lângă cumpărături, turiștii pot face o pauză la una dintre cafenelele sau restaurantele elegante de pe stradă.
  • Sinagoga Spaniolă: În apropiere de Parizska Street se află Sinagoga Spaniolă, cu un interior somptuos și o arhitectură moorishă impresionantă.
  • Muzeul Evreiesc: De asemenea, în apropiere, Muzeul Evreiesc oferă o perspectivă asupra istoriei și culturii evreiești din Praga.
  • Vechiul Cimitir Evreiesc: Un alt punct de interes în apropiere este Vechiul Cimitir Evreiesc, unul dintre cele mai vechi cimitire evreiești din Europa.
  • Piața Orașului Vechi: La capătul Parizska Street, vizitatorii vor ajunge în Piața Orașului Vechi, unde pot vedea Orlojul Astronomic și alte monumente istorice.

  Cât durează vizita la Strada Parizska

  🕓 1-2 ore Pentru a explora Parizska Street din Praga, ar trebui să îți aloci între 1 și 2 ore. Această perioadă este suficientă pentru a te plimba pe stradă, a admira vitrinele magazinelor de lux și a te bucura de arhitectura impresionantă. Dacă intenționezi să faci cumpărături sau să te oprești la unul dintre cafenelele sau restaurantele de pe stradă, s-ar putea să ai nevoie de mai mult timp.

  Taxa de intrare la Strada Parizska

  Strada Parizska din Praga este o zonă publică deschisă și nu percepe o taxă de intrare. Vizitatorii se pot plimba gratuit și pot admira vitrinele magazinelor de lux sau arhitectura impresionantă fără a plăti vreun cost de acces.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre Parizska Street

  Ce este Parizska Street?

  Parizska Street este una dintre cele mai elegante și scumpe străzi din Praga, cunoscută pentru magazinele sale de lux, restaurantele rafinate și arhitectura impresionantă. Este adesea comparată cu Champs-Élysées din Paris datorită atmosferei sale sofisticate și a prezenței marcilor de designer.

  Unde se află Parizska Street?

  Parizska Street se află în cartierul Josefov, care este partea istorică a orașului Praga. Strada începe de la Piața Orașului Vechi (Staroměstské náměstí) și se întinde până la malul râului Vltava, aproape de podul Čechův.

  Ce magazine pot găsi pe Parizska Street?

  Pe Parizska Street veți găsi o varietate de magazine de lux, inclusiv branduri internaționale renumite precum Louis Vuitton, Gucci, Prada, Dior, Cartier și multe altele. De asemenea, sunt disponibile buticuri locale și galerii de artă.

  Este Parizska Street potrivită doar pentru cumpărături?

  Deși Parizska Street este cunoscută pentru cumpărături, strada oferă și alte atracții, cum ar fi restaurantele elegante, cafenelele cochete și arhitectura impresionantă. Este un loc excelent pentru o plimbare relaxantă și pentru a admira clădirile în stil Art Nouveau.

  Există restaurante pe Parizska Street?

  Da, pe Parizska Street se găsesc mai multe restaurante de înaltă clasă care oferă o varietate de bucătării, de la cea locală cehă la internațională. Este un loc popular pentru a lua masa într-un cadru sofisticat.

  Parizska Street este accesibilă cu transportul public?

  Da, Parizska Street este ușor accesibilă cu transportul public. Cele mai apropiate stații de metrou sunt Staroměstská și Můstek, iar zona este deservită și de mai multe linii de tramvai.

  Există evenimente speciale care au loc pe Parizska Street?

  Pe parcursul anului, pot avea loc diverse evenimente și sărbători pe Parizska Street, inclusiv evenimente de modă și lansări de produse noi. În perioada sărbătorilor de iarnă, strada este decorată festiv și oferă o atmosferă deosebit de magică.

  Este Parizska Street potrivită pentru familii cu copii?

  Deși Parizska Street este mai orientată către cumpărături de lux și gastronomie rafinată, familiile cu copii pot totuși să se bucure de o plimbare pe această stradă pitorească. Totuși, pentru activități mai specifice pentru copii, sunt alte locuri în Praga care ar putea fi mai potrivite.

  Cât de lungă este Parizska Street?

  Parizska Street are o lungime de aproximativ 800 de metri, fiind ușor de parcurs pe jos. Plimbarea de-a lungul întregii străzi oferă o experiență plăcută și posibilitatea de a admira vitrinele și arhitectura.

  Este necesar un buget mare pentru a face cumpărături pe Parizska Street?

  Da, având în vedere că majoritatea magazinelor de pe Parizska Street sunt de lux, cumpărăturile aici pot fi destul de costisitoare. Totuși, chiar și cei care nu doresc să cheltuie mulți bani pot să se plimbe și să admire vitrinele sau să se bucure de o cafea într-una dintre cafenelele elegante.


  CUMPĂRĂTURI LUX MODĂ
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×