icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaNerudova Street, Prague 110 00 Czech Republic
  imagine drapel taraCEHIA

  Strada Nerudova este una dintre cele mai pitorești și istorice străzi din Praga, capitala Republicii Cehe. Situată în inima cartierului Mala Strana, această stradă pavată cu pietre coboară în serpentine de la Castelul Praga până la Podul Carol, oferind vizitatorilor o călătorie înapoi în timp, printre clădiri baroce și renascentiste, ambasade colorate și ateliere de artizanat.

  În trecut, Strada Nerudova era parte a Drumului Regal, ruta tradițională pe care o urmau regii cehei în ziua încoronării lor, de la Poarta Pudului Carol până la Catedrala Sfântul Vitus din Castelul Praga. Numele străzii vine de la poetul ceh Jan Neruda, care a trăit în secolul al XIX-lea și a scris despre viața de zi cu zi în Praga. Casa în care a locuit, numărul 47, este acum un muzeu dedicat memoriei sale.

  Pe măsură ce vă plimbați pe Strada Nerudova, veți observa numeroasele plăcuțe de pe case, care în trecut serveau ca adrese, într-o vreme când numerele de stradă nu erau încă folosite. Aceste plăcuțe sunt decorate cu simboluri și figuri, cum ar fi un crab, un leu de aur, trei violoane sau o stea roșie, fiecare având propria poveste și semnificație. De exemplu, la “Casa Celor Trei Viori” a trăit odată o familie de lutieri renumiți, iar “Casa Leului de Aur” a aparținut unui aurar.

  Strada Nerudova este, de asemenea, renumită pentru arhitectura sa impresionantă. Multe dintre clădirile de aici sunt decorate cu stucaturi elaborate și fresce, iar unele au fost transformate în hoteluri de lux, restaurante și magazine. Este un loc excelent pentru a savura o masă tradițională cehă sau pentru a cumpăra suveniruri autentice.

  Pe lângă valoarea sa istorică și estetică, Strada Nerudova este și un centru cultural vibrant. Galeriile de artă, atelierele de artizanat și librăriile de pe această stradă oferă o fereastră către scena artistică contemporană a Pragăi. În plus, numeroasele evenimente culturale și festivalurile care au loc aici pe parcursul anului atrag vizitatori din întreaga lume.

  Unul dintre cele mai frumoase aspecte ale Străzii Nerudova este atmosfera sa unică, care combină istoria bogată cu viața modernă a orașului. Fie că vă plimbați pe timp de zi, admirând vitrinele magazinelor și detaliile arhitecturale, sau vă bucurați de strada iluminată feeric noaptea, Nerudova oferă o experiență memorabilă pentru orice turist.

  În concluzie, Strada Nerudova este o destinație turistică de neratat pentru oricine vizitează Praga. Cu farmecul său istoric, arhitectura impresionantă și viața culturală efervescentă, această stradă este o fereastră către trecutul și prezentul vibrant al unuia dintre cele mai frumoase orașe din Europa.


  Galerie foto Strada Nerudova

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Strada Nerudova

  • 🚶‍♂️ Pe jos: Nerudova Street este situată în cartierul Mala Strana din Praga și este ușor accesibilă pe jos, fiind o plimbare plăcută de la podul Charles (Karluv Most) urmând drumul în sus către Castelul din Praga (Pražský hrad).

  • 🚇 Metrou: Cea mai apropiată stație de metrou este Malostranská (linia A), de unde puteți merge pe jos sau puteți lua tramvaiul pentru o distanță scurtă.

  • 🚋 Tramvai: Mai multe linii de tramvai, inclusiv 22 și 23, opresc la stația Malostranské náměstí, care este foarte aproape de începutul străzii Nerudova.

  • 🚗 Mașina: Accesul cu mașina este limitat în această zonă, dar există parcări în apropiere unde puteți lăsa vehiculul și continuați pe jos.

  • 🚕 Taxi: Puteți lua un taxi direct către Nerudova Street, dar rețineți că unele părți ale străzii pot fi închise traficului auto. Este recomandat să vă lăsați la capătul de jos al străzii și să mergeți pe jos.


  Program vizitare - Strada Nerudova

  Strada Nerudova din Praga este o arteră publică, deschisă permanent pentru vizitatori. Nu există un program restricționat pentru accesul pe stradă, astfel că turiștii se pot plimba pe aceasta la orice oră din zi sau din noapte. Totuși, magazinele, restaurantele și alte afaceri de pe stradă au propriile lor ore de funcționare, de obicei între 10:00 și 22:00.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Strada Nerudova

  Cea mai bună perioadă pentru a vizita strada Nerudova din Praga este primăvara (aprilie-mai) sau toamna (septembrie-octombrie), când vremea este plăcută și numărul turiștilor este mai mic. Vara poate fi foarte aglomerată, iar iarna, deși strada are un farmec aparte acoperită de zăpadă, temperaturile pot fi foarte scăzute. Diminețile timpurii sau serile sunt momente ideale pentru a te plimba pe stradă, pentru a evita mulțimile și pentru a te bucura de atmosfera boemă a locului.


  Ce să nu ratezi la Strada Nerudova

  • Casa la Berbecul de Aur - O clădire remarcabilă cu semne zodiacale aurii pe fațadă, care a fost cândva locuința astronomului Tycho Brahe.
  • Casa la Trei Vulturii Albi - O casă barocă cu un semn distinctiv deasupra ușii, care a găzduit odată tipografia regală.
  • Muzeul de Marionete - Situat în Casa la Două Sori, acest muzeu este dedicat artei tradiționale cehe a marionetelor.
  • Casa la Câinele de Mare - O altă clădire istorică cu un semn interesant, reprezentând un câine de mare.
  • Casa la Calul Alb - O casă cu o fațadă impresionantă, unde se spune că a locuit Jan Neruda, scriitorul care a dat numele străzii.
  • Casa la Trei Faguri - Această casă este ușor de recunoscut după semnul său, și este un exemplu frumos de arhitectură renascentistă.
  • Casa la Leul de Aur - O clădire cu o istorie bogată și un semn de leu deasupra intrării, care a fost vizitată de numeroase personalități istorice.
  • Ambasada României - Situată într-o clădire istorică, ambasada adaugă un element diplomatic internațional străzii.
  • Casa la Trei Lăute - O casă cu un semn pictat manual, care reflectă meșteșugurile și comerțul din perioada medievală.
  • Casa la Moara de Aur - O clădire cu un semn distinctiv, care a fost odată o moară de aur, reflectând bogăția istorică a zonei.

  Cât durează vizita la Strada Nerudova

  🕓 1-2 ore Pentru a explora Nerudova Street din Praga, ar trebui să îți aloci între 1 și 2 ore. Această stradă pitorească este plină de clădiri istorice, magazine de suveniruri și restaurante, oferindu-ți ocazia să te bucuri de arhitectura barocă și să descoperi detalii interesante la fiecare pas. Timpul poate varia în funcție de interesul tău pentru shopping și de cât de des alegi să te oprești pentru a admira detaliile arhitecturale sau pentru a face fotografii.

  Taxa de intrare la Strada Nerudova

  Strada Nerudova din Praga este o atracție turistică publică, deschisă la orice oră și nu percepe nicio taxă de intrare. Vizitatorii se pot plimba gratuit și admira clădirile istorice, blazoanele și magazinele pitorești de pe această stradă pitorească.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre Nerudova Street

  Ce este Nerudova Street și de ce este faimoasă?

  Nerudova Street este o stradă istorică situată în cartierul Mala Strana din Praga. Este cunoscută pentru clădirile sale baroce pitorești, emblemele casei unice și legătura sa cu istoria boemă. Strada a fost numită după poetul ceh Jan Neruda, care a locuit aici în secolul al XIX-lea. Este o parte populară a traseului turistic care duce spre Castelul Praga.

  Ce pot vedea pe Nerudova Street?

  Pe Nerudova Street, vizitatorii pot admira o varietate de case istorice cu embleme interesante, care în trecut serveau ca semne pentru a identifica clădirile. De asemenea, strada este plină de magazine de suveniruri, galerii de artă, restaurante și cafenele, oferind o experiență culturală și gastronomică autentică.

  Există ghiduri turistice sau tururi organizate pe Nerudova Street?

  Da, există numeroase tururi ghidate care includ Nerudova Street în itinerariul lor, deoarece este o parte esențială a drumului spre Castelul Praga. Aceste tururi pot fi rezervate online sau la diverse agenții de turism din Praga.

  Este Nerudova Street accesibilă pentru persoanele cu mobilitate redusă?

  Din păcate, datorită pavajului istoric și înclinației străzii, Nerudova Street poate fi dificil de navigat pentru persoanele cu mobilitate redusă. Totuși, unele părți ale străzii pot fi accesibile, iar vizitatorii cu astfel de nevoi sunt sfătuiți să verifice în avans condițiile specifice.

  Cât costă să vizitez Nerudova Street?

  Accesul pe Nerudova Street este gratuit, deoarece este o stradă publică. Totuși, dacă doriți să participați la un tur ghidat sau să vizitați anumite atracții sau muzee de pe această stradă, ar putea exista taxe de intrare pentru acele locuri specifice.

  Ce tipuri de magazine și restaurante pot găsi pe Nerudova Street?

  Pe Nerudova Street, vizitatorii pot găsi o varietate de magazine de suveniruri, magazine de artizanat, galerii de artă, precum și restaurante și cafenele care servesc mâncăruri tradiționale cehe și internaționale. Este un loc excelent pentru a cumpăra cadouri unice și pentru a experimenta bucătăria locală.

  Este Nerudova Street aglomerată?

  Nerudova Street poate fi destul de aglomerată, mai ales în timpul sezonului turistic de vârf, deoarece este o rută populară pentru cei care vizitează Castelul Praga. Pentru a evita mulțimile, este recomandat să vizitați strada dimineața devreme sau seara.

  Cum pot ajunge la Nerudova Street?

  Nerudova Street este ușor accesibilă cu transportul public din Praga. Puteți lua tramvaiul până la stația Malostranské náměstí sau metroul până la stația Malostranská. De acolo, este o plimbare scurtă până la începutul străzii Nerudova.


  ISTORICĂ PITOREASCĂ ARHITECTURĂ
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×