icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaZhelezna 540/11, Prague 110 00 Czech Republic
  imagine telefon+420 224 901 448
  imagine drapel taraCEHIA

  Teatrul Stavovské, cunoscut și sub numele de The Estates Theatre în engleză, este o emblemă culturală și istorică a orașului Praga, Republica Cehă. Acesta este unul dintre cele mai vechi teatre din Europa, inaugurat în anul 1783, și este renumit pentru arhitectura sa neoclasică impresionantă și pentru faptul că a fost locul unde compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart a dirijat premiera operei sale “Don Giovanni” în anul 1787.

  Teatrul a fost construit la inițiativa aristocratului František Antonín Count Nostitz Rieneck și a fost proiectat de arhitectul austriac Anton Haffenecker. De-a lungul timpului, Teatrul Stavovské a fost martorul multor evenimente culturale importante și a servit drept scenă pentru numeroși artiști de renume internațional.

  Interiorul teatrului este la fel de impresionant ca și exteriorul său. Sala principală este decorată în stil clasic, cu o combinație armonioasă de culori aurii, albastre și albe, și este împodobită cu candelabre elegante și fresce delicate. Capacitatea teatrului este de aproximativ 600 de locuri, ceea ce creează o atmosferă intimă și o acustică excelentă.

  Teatrul Stavovské nu este doar un monument al arhitecturii, ci și un centru viu al vieții culturale din Praga. Aici se desfășoară reprezentații de operă, balet și teatru, atrăgând atât localnici, cât și turiști din întreaga lume. Programul teatrului este variat și include atât opere clasice, cât și piese moderne, oferind o gamă largă de opțiuni pentru iubitorii de artă.

  Unul dintre aspectele unice ale Teatrului Stavovské este legătura sa strânsă cu Mozart. După succesul premierei “Don Giovanni”, Mozart a devenit o figură iubită în Praga, iar teatrul a continuat să onoreze moștenirea sa. În prezent, vizitatorii pot vedea o statuie a lui Mozart în fața teatrului, iar în interior, o placă comemorativă marchează locul unde compozitorul a dirijat.

  Pentru cei interesați de istoria teatrului și de arhitectura sa, sunt disponibile tururi ghidate care oferă o perspectivă detaliată asupra trecutului său bogat și asupra importanței sale în lumea artei. Vizitatorii pot explora lojele regale, sălile de repetiție și chiar scena, având ocazia să se simtă parte din istoria teatrului.

  Teatrul Stavovské este situat în inima orașului Praga, ușor accesibil pe jos sau cu transportul public. Este recomandat să verificați programul și să achiziționați bilete din timp, deoarece spectacolele sunt adesea sold-out, mai ales cele care comemorează legătura cu Mozart.

  În concluzie, Teatrul Stavovské este o destinație de neratat pentru orice vizitator al Pragăi, oferind o fereastră spre trecutul cultural al orașului și o experiență artistică de neuitat. Fie că sunteți pasionat de operă, de teatru sau pur și simplu de istorie, acest teatru vă va îmbogăți vizita și vă va lăsa cu amintiri prețioase.


  Galerie foto Teatrul Estates

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Teatrul Estates

  • 🚇 Metrou: Cea mai apropiată stație de metrou este Mustek, care servește liniile A și B. De la stație, teatrul este la o plimbare de aproximativ 5 minute.
  • 🚃 Tramvai: Linii de tramvai care opresc în apropiere includ 2, 9, 18 și 22. Stația Narodni divadlo este cea mai apropiată, situată la doar câteva minute de mers pe jos.
  • 🚌 Autobuz: Autobuzele care trec prin zonă și au stații în apropiere includ liniile 194 și 176. Stația Narodni divadlo este, de asemenea, utilă pentru cei care aleg să vină cu autobuzul.
  • 🚗 Mașină: Dacă alegi să vii cu mașina, trebuie să știi că parcarea în centrul orașului Praga poate fi dificilă. Există parcări cu plată în apropiere, dar sunt adesea ocupate.
  • 🚶 Pe jos: Teatrul Estates este situat central și este ușor accesibil pe jos din majoritatea zonelor centrale ale orașului Praga, inclusiv din Piața Orașului Vechi și de pe podul Charles.

  Program vizitare - Teatrul Estates

  Programul The Estates Theatre din Praga variază în funcție de spectacolele programate. De obicei, reprezentațiile încep la orele 19:00 sau 20:00, dar pot exista și matineuri care încep la 17:00. Este important să verificați programul specific pe site-ul oficial al teatrului pentru a vedea orarul exact al spectacolelor dorite.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Teatrul Estates

  Cel mai bun moment pentru a vizita Teatrul Estates din Praga este primăvara sau toamna, când orașul este mai puțin aglomerat și clima este plăcută. De asemenea, este recomandat să verificați programul teatrului în avans pentru a alege o perioadă în care se joacă piese sau opere de interes. Seara este momentul ideal pentru a experimenta atmosfera culturală vibrantă a teatrului.


  Ce să nu ratezi la Teatrul Estates

  Must-See Exhibits and Attractions la The Estates Theatre:

  • Sala principală a teatrului: Admirați arhitectura impresionantă și designul interior clasic, cu decorul său opulent și candelabrele strălucitoare.
  • Statuia lui Wolfgang Amadeus Mozart: Vizitați statuia dedicată marelui compozitor, care a avut o legătură strânsă cu teatrul, unde a avut loc premiera operei sale “Don Giovanni”.
  • Expoziția permanentă Mozart: Descoperiți expoziția care prezintă legătura dintre Mozart și The Estates Theatre, inclusiv documente istorice și afișe ale spectacolelor.
  • Spectacolele live: Nu ratați ocazia de a vedea o piesă de teatru, un spectacol de operă sau un concert de muzică clasică în acest spațiu istoric.
  • Loja regală: Observați loja unde nobilimea și personalitățile importante asistau la spectacole, un loc plin de istorie și eleganță.
  • Turul ghidat al teatrului: Participați la un tur ghidat pentru a afla mai multe despre istoria și arhitectura teatrului, precum și despre spectacolele celebre care au avut loc aici.
  • Cafeneaua teatrului: Savurați o băutură sau o gustare în cafeneaua teatrului, un loc perfect pentru a absorbi atmosfera culturală a locației.

  Cât durează vizita la Teatrul Estates

  🕓 aproximativ 1-2 ore Pentru a vizita The Estates Theatre din Praga, ar trebui să îți aloci între 1 și 2 ore. Acest interval de timp îți va permite să admiri arhitectura exterioară și, dacă este posibil, să arunci o privire și în interiorul teatrului. Dacă ai bilet la un spectacol, pregătește-te pentru o experiență de câteva ore, în funcție de lungimea reprezentației.

  Taxa de intrare la Teatrul Estates

  Taxa de intrare la Teatrul Estates din Praga variază în funcție de spectacol și locul ales. Prețurile biletelor încep de la aproximativ 100 RON și pot ajunge până la 500 RON sau mai mult pentru locurile premium la spectacolele de operă, balet sau piese de teatru. Este recomandat să verificați programul și prețurile exacte pe site-ul oficial al teatrului pentru informații actualizate și pentru a achiziționa bilete în avans.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre The Estates Theatre

  Ce este The Estates Theatre și unde se află?

  The Estates Theatre, cunoscut și sub numele de Stavovské divadlo în cehă, este un teatru istoric situat în centrul orașului Praga, Republica Cehă. Este unul dintre cele mai vechi teatre din Europa, inaugurat în 1783, și este renumit pentru arhitectura sa neoclasică și pentru faptul că Wolfgang Amadeus Mozart a dirijat aici premiera operei sale “Don Giovanni” în 1787.

  Ce spectacole pot vedea la The Estates Theatre?

  The Estates Theatre găzduiește o varietate de spectacole, inclusiv opere, balete și piese de teatru. Programul este variat și se schimbă regulat, așa că este recomandat să verificați programul actual pe site-ul oficial sau la casa de bilete a teatrului pentru a vedea ce spectacole sunt disponibile în perioada vizitei dumneavoastră.

  Este posibil să fac un tur al teatrului?

  Da, The Estates Theatre oferă tururi ghidate pentru vizitatori, care includ accesul în diferite părți ale teatrului, inclusiv scena și lojele. Aceste tururi sunt o oportunitate excelentă de a afla mai multe despre istoria și arhitectura teatrului. Informații despre programul tururilor și prețurile biletelor pot fi găsite pe site-ul oficial sau la casa de bilete.

  Cum pot cumpăra bilete pentru spectacole la The Estates Theatre?

  Biletele pentru spectacolele de la The Estates Theatre pot fi achiziționate online prin intermediul site-ului oficial al teatrului, la casa de bilete a teatrului sau prin diverse agenții de bilete. Este recomandat să cumpărați biletele în avans, deoarece spectacolele pot fi foarte populare și se pot epuiza rapid.

  Există un cod vestimentar pentru a asista la spectacole la The Estates Theatre?

  Deși nu există un cod vestimentar strict, se recomandă să adoptați o ținută smart casual sau elegantă atunci când participați la un spectacol la The Estates Theatre. Acest lucru este în concordanță cu atmosfera formală și istorică a teatrului.

  Pot face fotografii în timpul spectacolului?

  În general, fotografierea și înregistrarea video sunt interzise în timpul spectacolelor la The Estates Theatre pentru a nu deranja artiștii și ceilalți spectatori. Totuși, puteți face fotografii în teatru înainte sau după spectacol sau în timpul tururilor ghidate, respectând regulile stabilite de teatru.

  The Estates Theatre este accesibil persoanelor cu dizabilități?

  The Estates Theatre este un edificiu istoric, iar accesibilitatea pentru persoanele cu dizabilități poate fi limitată. Este recomandat să contactați teatrul în avans pentru a discuta despre nevoile specifice și pentru a aranja asistență sau acces adaptat, dacă este posibil.


  ISTORIC OPERA MOZART
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×