icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaKarluv Most, Prague 110 00 Czech Republic
  imagine telefon+420 221 714 714
  imagine drapel taraCEHIA

  Găzduită de orașul istoric Praga, Turnul Podului din Orașul Vechi (Old Town Bridge Tower) este una dintre cele mai impresionante construcții gotice din Republica Cehă. Acest monument emblematic, situat la capătul estic al celebrului Podul Carol, servește ca poartă de intrare în Orașul Vechi, oferind vizitatorilor o privire asupra trecutului medieval al orașului.

  Construcția turnului a început în anul 1357, sub îndrumarea împăratului Carol al IV-lea, și a fost finalizată în 1380. Arhitectura sa este opera lui Petr Parléř, același arhitect care a supervizat construcția Catedralei Sfântul Vitus și a altor părți ale Castelului Praga. Turnul a fost conceput nu doar ca o fortificație defensivă, ci și ca un simbol al puterii și importanței regatului Boemiei.

  Înălțându-se la o înălțime de aproximativ 47 de metri, Turnul Podului din Orașul Vechi este decorat cu statui și basoreliefuri care ilustrează scene religioase și heraldice. La baza turnului, vizitatorii pot observa statuia regelui Carol al IV-lea, flancată de Sfântul Vitus, patronul catedralei și al orașului, și de Sfântul Sigismund, un alt rege boemian. De asemenea, turnul este împodobit cu blazonul Regatului Boemiei și cu simbolul orașului Praga.

  Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale turnului este reprezentat de sculpturile gotice care împodobesc fațada. Acestea includ reprezentări ale sfinților și ale monarhilor, precum și scene alegorice care reflectă virtuțile și viciile umane. Aceste detalii artistice nu sunt doar decorative, ci și funcționale, contribuind la structura defensivă a turnului.

  Turnul a supraviețuit multor evenimente istorice, inclusiv războaie și asedii. În timpul Răscoalei Husite din secolul al XV-lea, turnul a fost grav avariat, dar a fost restaurat ulterior. De asemenea, a rezistat invaziilor și incendiilor care au devastat alte părți ale orașului de-a lungul secolelor.

  Pentru cei interesați de o priveliște panoramică a orașului Praga, Turnul Podului din Orașul Vechi oferă o oportunitate unică. După ce urcă cele 138 de trepte înguste și spirale, vizitatorii sunt răsplătiți cu o vedere spectaculoasă asupra Podului Carol, râului Vltava și peisajului urban al Pragăi. De la înălțimea turnului, se pot admira turlele și acoperișurile colorate ale orașului, precum și silueta impunătoare a Castelului Praga care se profilează pe dealul din față.

  Turnul Podului din Orașul Vechi este deschis publicului și este o atracție populară pentru turiști. Vizitarea acestuia oferă o perspectivă asupra istoriei bogate și a arhitecturii gotice a Pragăi. În plus, turnul găzduiește adesea expoziții temporare și evenimente culturale, care îmbogățesc experiența vizitatorilor.

  În concluzie, Turnul Podului din Orașul Vechi este o mărturie a măiestriei arhitecturale gotice și a istoriei tumultuoase a Pragăi. Este un monument care nu trebuie ratat de către oricine vizitează capitala cehă, oferind o combinație captivantă de artă, istorie și vederi impresionante.


  Galerie foto Turnul Podului din Orașul Vechi

  imagine logo pentru galeria foto

  Cum ajungi la Turnul Podului din Orașul Vechi

  • 🚇 Metrou: Cea mai apropiată stație de metrou este Staroměstská pe linia A. De acolo, puteți merge pe jos aproximativ 5 minute până la turnul podului din Orașul Vechi.
  • 🚍 Autobuz: Linia de autobuz 194 oprește la stația Staroměstská, de unde puteți ajunge la destinație cu o scurtă plimbare.
  • 🚋 Tramvai: Liniile de tramvai 17 și 18 opresc la stația Karlovy lázně, situată chiar în apropierea turnului.
  • 🚶 Pe jos: Dacă sunteți deja în centrul orașului Praga, cea mai plăcută modalitate de a ajunge la turnul podului din Orașul Vechi este plimbarea pe jos, traversând podul Charles și admirând peisajul istoric.
  • 🚖 Taxi sau servicii de ride-sharing: Puteți folosi un taxi sau aplicații de ride-sharing pentru a ajunge direct la destinație, dacă preferați o opțiune mai confortabilă.

  Program vizitare - Turnul Podului din Orașul Vechi

  Turnul Podului Vechi (Old Town Bridge Tower) din Praga este deschis pentru vizitatori în următoarele intervale orare: de la 1 aprilie până la 30 septembrie, între orele 10:00 și 22:00, iar de la 1 octombrie până la 31 martie, între orele 10:00 și 18:00.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Turnul Podului din Orașul Vechi

  Cel mai bun moment pentru a vizita Old Town Bridge Tower din Praga este în perioada de primăvară (martie-mai) sau toamnă (septembrie-noiembrie), când vremea este plăcută și numărul turiștilor este mai mic. Vizitarea dimineața devreme sau seara poate oferi o experiență mai liniștită și oportunități mai bune pentru fotografii, datorită luminii naturale favorabile și a străzilor mai puțin aglomerate. De asemenea, sărbătorile și evenimentele speciale pot adăuga un farmec aparte vizitei, dar este bine să verificați în avans programul pentru a evita aglomerația.


  Ce să nu ratezi la Turnul Podului din Orașul Vechi

  • Vedere panoramică a orașului Praga: Urcând în vârful turnului, vizitatorii pot admira o priveliște panoramică impresionantă asupra orașului, inclusiv a podului Charles și a râului Vltava.
  • Arhitectura gotică: Turnul este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică, cu detalii sculpturale și ornamente care merită atenția oricărui pasionat de istorie și artă.
  • Statui și basoreliefuri: Observați statuile și basoreliefurile care decorează fațada turnului, inclusiv blazonul regelui Wenceslas IV.
  • Expoziții despre istoria podului Charles: În interiorul turnului se găsesc expoziții care povestesc istoria podului Charles și a turnului, oferind context și informații valoroase.
  • Sala de tortură: Deși poate suna macabru, sala de tortură este o atracție pentru cei interesați de aspectele mai întunecate ale istoriei medievale.
  • Modelul podului Charles: Un model detaliat al podului Charles și al turnurilor adiacente, care oferă o perspectivă asupra designului și construcției acestui monument istoric.

  Cât durează vizita la Turnul Podului din Orașul Vechi

  🕓 aproximativ 1 oră Pentru a vizita Turnul Podului din Orașul Vechi (Old Town Bridge Tower) din Praga, ar trebui să îți aloci în jur de o oră. Acest timp îți va permite să urci scările turnului și să te bucuri de priveliștile panoramice asupra orașului și ale podului Charles, fără să te grăbești.

  Taxa de intrare la Turnul Podului din Orașul Vechi

  Taxa de intrare la Turnul Podului din Orașul Vechi (Old Town Bridge Tower) din Praga este de aproximativ 25 RON pentru adulți și aproximativ 15 RON pentru studenți și seniori. Copiii sub 6 ani au acces gratuit. Aceste prețuri sunt orientative și pot varia în funcție de cursul de schimb actual.

  Aceste prețuri sunt aproximative și este recomandat să consultați site-ul oficial pentru cele mai actualizate informații și pentru a descoperi eventualele reduceri sau bilete speciale.


  FAQ despre Old Town Bridge Tower

  Ce este Old Town Bridge Tower?

  Old Town Bridge Tower este una dintre cele mai impresionante structuri gotice din Praga. Turnul, situat la capătul estic al podului Charles, a fost construit în secolul al XIV-lea ca parte a fortificațiilor orașului și ca poartă triumfală de intrare în Orașul Vechi.

  Cum pot ajunge la Old Town Bridge Tower?

  Pentru a ajunge la Old Town Bridge Tower, puteți folosi transportul public din Praga. Cele mai apropiate stații de tramvai sunt “Karlovy lázně” și “Staroměstská”. De asemenea, stația de metrou “Staroměstská” pe linia A este la o distanță de mers pe jos.

  Este posibil să urc în vârful turnului?

  Da, vizitatorii pot urca în vârful Old Town Bridge Tower pentru a se bucura de o priveliște panoramică asupra orașului Praga, inclusiv asupra podului Charles și râului Vltava.

  Care sunt orele de deschidere ale Old Town Bridge Tower?

  Orele de deschidere pot varia în funcție de sezon, așa că este recomandat să verificați programul actualizat înainte de vizită. În general, turnul este deschis zilnic, cu ore extinse în lunile de vară.

  Există un cost pentru a intra în Old Town Bridge Tower?

  Da, există o taxă de intrare pentru a urca în turn. Tarifele pot varia, iar reduceri pot fi disponibile pentru copii, studenți și seniori. Este posibil să existe și bilete combinate care includ accesul la alte atractii turistice din apropiere.

  Este accesibil turnul pentru persoanele cu mobilitate redusă?

  Din păcate, datorită structurii istorice și a treptelor înguste, accesul în turn pentru persoanele cu mobilitate redusă este limitat.

  Pot face fotografii în interiorul turnului?

  Da, fotografierea este permisă în Old Town Bridge Tower, așa că nu uitați să aduceți camera pentru a captura priveliștile uimitoare.

  Cât timp durează vizita la Old Town Bridge Tower?

  Vizita la turn poate dura între 30 de minute și o oră, în funcție de cât timp doriți să petreceți admirând priveliștea și explorând detaliile arhitecturale.

  Există ghiduri sau tururi disponibile pentru Old Town Bridge Tower?

  Deși turnul poate fi vizitat pe cont propriu, există tururi ghidate disponibile în Praga care includ Old Town Bridge Tower ca parte a itinerariului. Acestea oferă informații detaliate despre istoria și arhitectura turnului.

  Ce alte atractii se află în apropierea Old Town Bridge Tower?

  În apropierea turnului se află numeroase alte atractii turistice, inclusiv podul Charles, Orașul Vechi și ceasul astronomic, Catedrala St. Vitus și Castelul din Praga, care sunt la o distanță de mers pe jos.


  GOTIC TURN VEDERE
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×