icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaPiața Gării 7, Piatra Neamț 610005
  imagine telefon+40724538928
  imagine drapel taraROMANIA

  Telegondola Piatra Neamț este una dintre atracțiile turistice de top ale orașului Piatra Neamț, oferind o experiență unică pentru vizitatori și o perspectivă de neuitat asupra peisajului pitoresc al zonei. Această instalație modernă de transport pe cablu a fost inaugurată în anul 2007 și leagă malul lacului Bâtca Doamnei de platoul situat în apropierea vârfului Cozla, la o altitudine de aproximativ 657 de metri.

  Călătoria cu telegondola este nu doar un mijloc de transport, ci o aventură în sine, oferind ocazia de a admira orașul Piatra Neamț și împrejurimile sale dintr-o perspectivă aeriană. Pe parcursul celor aproximativ 10 minute de călătorie, pasagerii sunt răsplătiți cu vederi spectaculoase asupra Munților Ceahlău, Stâncii Pietricica și a întregului oraș, înconjurat de apele lacului și de verdeața pădurilor.

  Telegondola are o lungime de 1931 de metri și o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră, fiind dotată cu cabine moderne care pot transporta până la 8 persoane într-o singură călătorie. Aceste cabine sunt echipate cu sisteme de siguranță de ultimă oră și oferă condiții optime pentru o călătorie confortabilă și în deplină siguranță.

  La capătul superior al traseului, vizitatorii pot găsi numeroase facilități, inclusiv un restaurant unde se pot relaxa și savura preparate culinare tradiționale, terase de unde pot admira peisajul, trasee de drumeție și chiar un parc de aventură pentru cei în căutare de adrenalină. De asemenea, în apropiere se află o pârtie de schi, care în sezonul rece atrage pasionații sporturilor de iarnă.

  Telegondola Piatra Neamț este deschisă pe tot parcursul anului, programul de funcționare variind în funcție de sezon. Tarifele pentru călătorie sunt accesibile și există reduceri pentru copii, studenți și pensionari, astfel încât toată lumea să poată beneficia de această experiență memorabilă.

  Pentru cei interesați de istorie și cultură, o vizită la Telegondola Piatra Neamț poate fi combinată cu explorarea altor obiective turistice din oraș, cum ar fi Curtea Domnească, Turnul lui Ștefan cel Mare sau Muzeul de Istorie și Arheologie.

  În concluzie, Telegondola Piatra Neamț reprezintă o modalitate excelentă de a descoperi frumusețile naturale și peisajele urbane ale orașului Piatra Neamț, fiind o opțiune de neratat pentru orice turist care ajunge în această parte a Moldovei. Indiferent dacă sunteți în căutarea unei experiențe relaxante, a unei aventuri în aer liber sau pur și simplu doriți să admirați peisajul de la înălțime, telegondola este alegerea perfectă pentru a vă îmbogăți călătoria.


  Galerie foto Telegondola Piatra Neamț

  telegondolapiatraneamț Sursa imagine

  Cum ajungi la Telegondola Piatra Neamț

  • 🚗 Cu mașina: Piatra Neamț este accesibilă cu mașina, urmând DN15 din direcția Bacău sau Târgu Mureș. Telegondola se află în zona centrală a orașului, iar parcarea este disponibilă în apropiere.
  • 🚌 Cu autobuzul: Există linii de autobuz locale care opresc în apropierea telegondolei. Verificați orarul și rutele companiilor de transport public din Piatra Neamț.
  • 🚂 Cu trenul: Gara Piatra Neamț este situată la aproximativ 4 km de telegondolă. De la gară, puteți lua un taxi sau un autobuz local pentru a ajunge la destinație.
  • ✈️ Cu avionul: Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Bacău, de unde puteți închiria o mașină sau puteți lua un autobuz până în Piatra Neamț.
  • 🚖 Cu taxiul: Taxiurile sunt disponibile în oraș și reprezintă o modalitate rapidă și confortabilă de a ajunge direct la telegondolă.

  Program vizitare - Telegondola Piatra Neamț

  Programul Telegondolei Piatra Neamț este următorul: de luni până vineri, telegondola funcționează între orele 12:00 și 20:00. Sâmbăta și duminica, programul este extins, telegondola fiind deschisă de la 10:00 la 20:00. Este important de reținut că ultima cursă de urcare se face cu 15 minute înainte de ora de închidere.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Telegondola Piatra Neamț

  Cel mai bun moment pentru a vizita Telegondola Piatra Neamț este în perioada primăverii sau toamnei, când vremea este plăcută și peisajele sunt deosebit de frumoase datorită florilor înflorite sau a culorilor arămii ale frunzișului. De asemenea, vara este o perioadă bună, oferind o escapadă răcoroasă de căldura orașului, însă poate fi mai aglomerat. Iarna, telegondola oferă acces la pârtiile de schi, fiind ideală pentru iubitorii sporturilor de iarnă, dar este important de verificat condițiile meteo și programul de funcționare.


  Ce să nu ratezi la Telegondola Piatra Neamț

  • Vedere panoramică a orașului Piatra Neamț: Odată ajunși la capătul superior al telegondolei, veți avea ocazia să admirați o priveliște spectaculoasă asupra întregului oraș și a împrejurimilor sale.
  • Cetatea Neamț: De la stația superioară a telegondolei, puteți face o scurtă plimbare până la una dintre cele mai importante și bine conservate cetăți medievale din România.
  • Rezervația de zimbri: În apropiere se află rezervația de zimbri, unde puteți vedea aceste animale impunătoare într-un mediu natural.
  • Pârtia de schi Cozla: Iarna, telegondola oferă acces rapid la pârtia de schi, ideală pentru pasionații sporturilor de iarnă.
  • Plimbări pe munte: Zona este perfectă pentru drumeții, cu trasee bine marcate ce pornesc de la stația superioară a telegondolei.
  • Complexul de agrement Cozla: La baza muntelui, puteți găsi diverse activități de recreere, de la terenuri de sport până la locuri de joacă pentru copii.
  • Parcul Zoo: Situat pe muntele Cozla, accesibil pe jos sau cu telegondola, unde puteți vedea o varietate de animale sălbatice și domestice.
  • Restaurante și cafenele: La stația superioară, puteți găsi locuri unde să vă delectați cu preparate culinare tradiționale și să vă bucurați de o cafea cu priveliște.

  Cât durează vizita la Telegondola Piatra Neamț

  🕓 aproximativ 1-2 ore Pentru a experimenta plimbarea cu Telegondola Piatra Neamț, ar trebui să îți aloci în jur de 1-2 ore. Acest interval de timp îți va permite să te bucuri de călătoria cu telegondola și să admiri peisajele pitorești ale orașului Piatra Neamț și ale împrejurimilor, fără grabă. Dacă dorești să explorezi și zona de la cota superioară, unde telegondola oprește, s-ar putea să ai nevoie de timp suplimentar.


  FAQ despre Telegondolă Piatra Neamț

  Ce este Telegondola Piatra Neamț?

  Telegondola Piatra Neamț este un mijloc de transport pe cablu care oferă o călătorie panoramică deasupra orașului Piatra Neamț și a împrejurimilor sale. Aceasta leagă zona de jos a orașului de platoul de pe muntele Cozla, oferind o priveliște spectaculoasă asupra zonei.

  Cum ajung la Telegondola Piatra Neamț?

  Telegondola Piatra Neamț se află în orașul Piatra Neamț, județul Neamț. Stația de jos este situată în apropierea centrului orașului, ușor accesibilă cu mașina sau transportul public.

  Care sunt orele de funcționare ale Telegondolei Piatra Neamț?

  Programul de funcționare al Telegondolei Piatra Neamț poate varia în funcție de sezon și de condițiile meteorologice. Este recomandat să verificați programul actualizat pe site-ul oficial sau să contactați direct serviciul pentru informații precise.

  Cât costă un bilet pentru Telegondola Piatra Neamț?

  Prețul biletelor pentru Telegondola Piatra Neamț variază în funcție de vârstă (există tarife diferite pentru copii, adulți și pensionari) și de tipul biletului (dus, dus-întors). Pentru informații exacte despre tarife, este indicat să consultați site-ul oficial sau să întrebați la stația de plecare.

  Este Telegondola Piatra Neamț accesibilă persoanelor cu dizabilități?

  Telegondola Piatra Neamț este echipată pentru a oferi acces persoanelor cu dizabilități. Totuși, este recomandat să contactați serviciul înainte de vizită pentru a asigura că toate facilitățile necesare sunt disponibile și pentru a primi asistență specifică.

  Există restricții de vârstă sau înălțime pentru copii?

  De obicei, nu există restricții stricte de vârstă sau înălțime pentru copii, dar este important ca aceștia să fie însoțiți de un adult. Pentru siguranța tuturor pasagerilor, regulile specifice pot fi aplicate, așa că verificați informațiile de pe site-ul oficial sau întrebați un angajat al Telegondolei.

  Pot lua bicicleta cu mine pe Telegondola Piatra Neamț?

  Transportul bicicletelor este permis pe Telegondola Piatra Neamț, dar poate fi supus unor taxe suplimentare și restricții în funcție de spațiul disponibil. Este recomandat să verificați aceste detalii înainte de călătorie.

  Ce pot face la stația de sus a Telegondolei Piatra Neamț?

  La stația de sus a Telegondolei Piatra Neamț, vizitatorii pot admira peisajele, pot face drumeții pe traseele marcate, pot vizita diverse obiective turistice sau se pot relaxa la cafenelele și restaurantele din zonă.

  Este permisă călătoria cu animale de companie pe Telegondola Piatra Neamț?

  Călătoria cu animale de companie este permisă, dar este necesar să respectați regulile stabilite pentru transportul acestora. De obicei, animalele trebuie să fie în lesă sau în cuști de transport adecvate. Verificați regulamentul specific pe site-ul oficial sau întrebați la stația de plecare.

  Ce măsuri de siguranță sunt luate pe Telegondola Piatra Neamț?

  Siguranța pasagerilor este o prioritate pentru Telegondola Piatra Neamț. Echipamentele sunt verificate și întreținute regulat, iar personalul este instruit pentru a asigura o călătorie sigură și confortabilă. Pasagerii sunt rugați să respecte instrucțiunile de siguranță afișate și să urmeze indicațiile personalului.


  TELEGONDOLĂ VEDERE PIATRA-NEAMȚ
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×