icon cautare in site
CUPRINS
  Pot Modulele Sonoff Funcționa Fără Internet?

  Răspunsul este categoric da! Impresionanta linie de dispozitive Sonoff, proiectată de renumitul producător Itead, poate funcționa fără o conexiune activă la internet.

  Aceast lucru este valabil începând de la jumatatea anului 2018, odată cu introducerea de către Itead a funcționalității “Modul LAN”. Această caracteristică esențială permite utilizatorilor să controleze dispozitivele Sonoff direct pe o rețea locală utilizând o conexiune WebSocket pe portul 8081.

  Astfel, în cazul în care conexiunile la internet nu funcționează sau serverele Itead au probleme, dispozitivele dvs. Sonoff pot rămâne funcționale pe o rețea locală (LAN).

  Pentru a profita la maximum de această funcționalitate, asigurați-vă că versiunea firmware-ului dispozitivului dvs. Sonoff este V1.8.0 sau mai mare.

  Dacă dispozitivul dvs. funcționează pe o versiune sub V1.8.0, va trebui să actualizați firmware-ul pentru a activa modul LAN.

  Vezi si: Automatizarea Iluminatului cu Home Assistant și Sonoff


  Ce se întâmplă atunci când sunteți deconectat neașteptat de la aplicația eWeLink? În astfel de scenarii, va fi necesară o conexiune activă la internet pentru a recăpăta controlul asupra dispozitivelor dvs.

  Conectarea la aplicație vă va oferi din nou acces pentru a gestiona dispozitivele Sonoff.


  Firmware-ul Tasmota

  Firmware-ul Tasmota reprezintă o altă alternativă pentru a menține dispozitivele Sonoff funcționale chiar și fără o conexiune la internet activă.

  Aceasta a fost o caracteristică constantă, făcând din Tasmota o opțiune de încredere pentru mulți utilizatori.

  Modul Sonoff LAN în detaliu

  Dispozitivele Sonoff cu versiunea de firmware V3 și ulterioară pot fi deconectate permanent de la internet sau de la serverele Itead și totuși pot funcționa în mod perfect printr-o rețea LAN.

  Această caracteristică impresionantă se realizează cu ajutorul unui software personalizat care comunică cu dispozitivele Sonoff în modul LAN, într-un mod similar cu aplicația eWeLink.

  montaj sonoff mini

  O metodă din ce în ce mai populară de realizare a acestui lucru este utilizarea unei platforme de automatizare a casei numite Home Assistant, împreună cu o integrare numită Sonoff LAN.

  Serverul Home Assistant care rulează integrarea Sonoff LAN funcționează într-un mod similar cu aplicația eWeLink, dar în cadrul rețelei și controlului dvs.

  Acesta vă permite astfel să aveți controlul deplin asupra dispozitivelor Sonoff, precum și asupra modului în care acestea accesează serviciile externe.

  Citește și: Casele Inteligente - O privire de ansamblu


  Avantajele Modului LAN

  Utilizarea modului LAN vine cu mai multe beneficii:

  • Latenta scăzută: Răspuns mai rapid la comutare, conducând la o experiență de utilizare mai lină.
  • Neafectată de Stabilitatea Internetului: Modul LAN asigură că întrerupătoarele nu sunt afectate de problemele de stabilitate ale internetului.
  • Rezistență la Întreruperea Serverelor: Dispozitivele nu sunt afectate de problemele sau întreruperile serverelor eWeLink.
  • Securitate sporită: Dispozitivele pot fi protejate de internet într-un vLAN, oferind un strat suplimentar de securitate.

  În concluzie, dispozitivele Sonoff oferă într-adevăr funcționalitate impresionantă fără a necesita o conexiune activă la internet.

  Profitând de caracteristici precum modul LAN, actualizările de firmware și integrările precum Tasmota sau Sonoff LAN în Home Assistant, puteți asigura o funcționare neîntreruptă, sigură și lină a dispozitivelor dvs. inteligente, chiar și în absența conexiunii la internet.

  poza profil alex p

  Alex P.

  🍳 🏆 🏠 💱

  Salut! Sunt Alex și sunt pasionat de cele mai noi gadgeturi și accesorii, dispozitive inteligente și inovații. Explorez lumea tehnologiei cu entuziasm și o abordare critică.

  SMART SONOFF FARA INTERNET
  SMARTHOME

  Iluminat Inteligent: Ghidul Esențial pentru Casa Ta