icon cautare in site
CUPRINS
8.7

SCOR: BroadLink RM4 Pro

Cu un design compact și elegant, compatibilitate extinsă și integrare cu sistemele smart home, acest produs se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și simplifice viața.

DESIGN ȘI CONSTRUCȚIE90

COMPATIBILITATE85

FUNCȚIONALITATE ȘI INTERFAȚĂ90

INTEGRARE CU ALTE SISTEME85

PREȚ/CALITATE85


PRO

 • Design compact și elegant
 • Compatibilitate cu o varietate de dispozitive
 • Integrare cu Google Home, Alexa și IFTTT
 • Aplicație ușor de folosit și personalizabilă
 • Senzor de temperatură și umiditate încorporat

CONTRA

 • Necesită o conexiune Wi-Fi stabilă pentru a funcționa optim
 • Nu suportă unele protocoale wireless mai vechi

SPECIFICATII CHEIE

 • Protocol de comunicație Wi-Fi 2.4GHz
 • Compatibilitate cu Google Home, Alexa și IFTTT
 • Alimentare prin Micro USB, 5V/1A
 • Dimensiuni 10.5 x 6.5 x 6.5 cm
 • Greutate 130 g

VERDICT

Review BroadLink RM4 Pro | Pareri | Telecomandă universală inteligentă

BroadLink RM4 Pro este o alegere excelentă pentru cei care caută o telecomandă universală inteligentă, cu o bună compatibilitate și o interfață intuitivă. Cu toate acestea, este important să se țină cont de necesitatea unei conexiuni Wi-Fi stabile pentru a beneficia de toate funcțiile.


SPECIFICATII

Model: BroadLink RM4 Pro
Protocol de comunicație Wi-Fi 2.4GHz
Compatibilitate Google Home, Alexa și IFTTT
Alimentare Micro USB, 5V/1A
Dimensiuni 10.5 x 6.5 x 6.5 cm
Greutate 130 g
Culoare Negru
Material Plastic
Senzor umiditate si temperatura Incorporat
Review BroadLink RM4 Pro | Pareri | Telecomandă universală inteligentă

Telecomanda universală inteligentă oferă compatibilitate cu o gamă largă de dispozitive, cum ar fi televizoare, sisteme audio, aer condiționat și altele, facilitând controlul acestora dintr-o singură aplicație.

RF/IR

Broadlink RM4 PRO Telecomanda Universală

IR

Broadlink Mini Telecomanda universala IR


BroadLink RM4 Pro este o soluție inovatoare pentru cei care doresc să-și transforme casa într-un spațiu inteligent.

Acest hub universal permite controlul unei game largi de dispozitive IR și RF, cum ar fi televizoare, sisteme de climatizare, echipamente audio și multe altele.

Citește și: CASA INTELIGENTA - UN GHID COMPLET

BroadLink RM4 Pro

În acest review, vom analiza aspectele esențiale ale acestui produs, pentru a vă ajuta să decideți dacă RM4 Pro este potrivit pentru nevoile dumneavoastră.


Prima utilizare

Pentru a instala și configura BroadLink RM4 Pro, urmați pașii de mai jos:

1. Descărcați aplicația BroadLink: Descărcați și instalați aplicația BroadLink pe dispozitivul dvs. mobil, fie că este vorba de Android sau iOS.

2. Conectați RM4 Pro la alimentare: Conectați BroadLink RM4 Pro la o sursă de alimentare prin intermediul adaptorului de curent furnizat și așteptați ca LED-ul să înceapă să clipească rapid.

3. Conectați-vă la rețeaua Wi-Fi: Asigurați-vă că sunteți conectat la rețeaua Wi-Fi de 2,4 GHz pe dispozitivul dvs. mobil, deoarece RM4 Pro nu este compatibil cu rețelele Wi-Fi de 5 GHz.

4. Configurați RM4 Pro în aplicația BroadLink: Deschideți aplicația BroadLink și creați un cont dacă nu aveți deja unul. Conectați-vă și apoi apăsați pe pictograma “+” din colțul din dreapta sus al ecranului pentru a adăuga un dispozitiv nou. Selectați “RM4 Pro” din lista de dispozitive.

5. Configurați rețeaua Wi-Fi: Introduceți parola rețelei Wi-Fi în aplicație și apăsați “Next”. Aplicația va căuta și se va conecta automat la dispozitivul RM4 Pro.

6. Personalizați dispozitivul: După ce RM4 Pro este conectat, puteți să îi atribuiți un nume, să îl adăugați într-o cameră și să setați fusul orar.

7. Adăugați dispozitive infraroșu și RF: Pentru a adăuga dispozitive infraroșu (IR) și RF (radiofrecvență) pe care doriți să le controlați prin RM4 Pro, apăsați pe pictograma “+” din aplicație și selectați dispozitivul pe care doriți să îl adăugați (de exemplu, un televizor sau un aparat de aer condiționat). Urmați instrucțiunile din aplicație pentru a învăța și salva comenzile de la telecomanda originală a dispozitivului.

8. Testați controlul: După ce ați configurat și adăugat dispozitive, puteți să le controlați prin intermediul aplicației BroadLink sau prin asistenți vocali compatibili, precum Google Assistant sau Amazon Alexa.

Acum BroadLink RM4 Pro este instalat și gata de utilizare. Puteți continua să adăugați și să personalizați dispozitive în aplicație, precum și să creați scene și automatizări pentru a vă îmbunătăți experiența de casă inteligentă.


Design și construcție

BroadLink RM4 Pro impresionează prin designul său compact și modern, care se integrează armonios în orice locuință.

Forma sa pătrată și finisajul mat sunt plăcute la vedere, iar dimensiunile reduse permit poziționarea facilă a hub-ului în apropierea dispozitivelor pe care doriți să le controlați.

BroadLink RM4 Pro

Construcția sa solidă și calitatea materialelor folosite asigură o durată îndelungată de utilizare.


Unul dintre punctele forte ale RM4 Pro este compatibilitatea extinsă cu o varietate de dispozitive IR și RF, cum ar fi televizoare, sisteme de climatizare, echipamente audio și multe altele.

Cu toate acestea, există unele modele mai vechi sau mai puțin cunoscute care ar putea să nu fie compatibile, așa că este indicat să verificați lista de dispozitive suportate înainte de achiziție.

BroadLink RM4 Pro este compatibil cu Home Assistant, o platformă de casă inteligentă open-source și extensibilă.

Prin intermediul Home Assistant, puteți integra RM4 Pro cu numeroase alte dispozitive și servicii, extinzând astfel funcționalitatea și automatizarea casei dvs. inteligente.

Pentru a configura BroadLink RM4 Pro cu Home Assistant, va trebui să adăugați componenta BroadLink în fișierul de configurare al Home Assistant și să setați parametrii corespunzători, cum ar fi adresa IP și tipul dispozitivului.

După configurarea inițială, puteți începe să creați automatizări și să controlați dispozitivele compatibile cu RM4 Pro direct din interfața Home Assistant.

Compatibilitatea cu Home Assistant aduce un plus de valoare pentru BroadLink RM4 Pro și îl transformă într-o soluție și mai atractivă pentru cei care doresc să-și construiască un ecosistem de casă inteligentă personalizat și extensibil.

Din păcate, BroadLink RM4 Pro nu oferă compatibilitate nativă cu Apple HomeKit.

Cu toate acestea, există o soluție alternativă pentru a integra dispozitivul RM4 Pro în ecosistemul HomeKit, folosind un “pod” software numit Homebridge.

Homebridge este un server Node.js care permite dispozitivelor neoficiale HomeKit să funcționeze cu ecosistemul Apple HomeKit.

Prin instalarea Homebridge pe un dispozitiv precum un Raspberry Pi și adăugarea unui plugin adecvat pentru BroadLink RM4 Pro (de exemplu, homebridge-broadlink-rm), puteți face ca RM4 Pro să funcționeze cu HomeKit și să îl controlați prin intermediul aplicației Apple Home.

Trebuie menționat că această soluție nu este oficială și nu este sprijinită de BroadLink sau Apple.

Implementarea și utilizarea Homebridge și a pluginurilor asociate necesită cunoștințe tehnice și implică riscuri potențiale pentru securitatea și stabilitatea rețelei dvs. de casă inteligentă.


Functionalitate și performanță

BroadLink RM4 Pro oferă o interfață prietenoasă și ușor de utilizat, cu o aplicație mobilă dedicată pentru Android și iOS.

Aplicația permite programarea și personalizarea diverselor comenzi, precum și crearea de scenarii și automatizări.

BroadLink RM4 Pro

De asemenea, RM4 Pro suportă controlul vocal prin intermediul Google Home, Alexa și IFTTT, facilitând și mai mult interacțiunea cu dispozitivele din casa inteligentă.


BroadLink RM4 Pro și BroadLink RM4 Mini sunt ambele dispozitive inteligente de control al caselor, dar au diferențe semnificative în ceea ce privește funcționalitatea și compatibilitatea. Iată o comparație între cele două modele:

Controlul infraroșu (IR) și radiofrecvență (RF): Principalul avantaj al BroadLink RM4 Pro față de RM4 Mini este capacitatea de a controla dispozitivele RF în addition la cele IR.

RM4 Pro poate controla o gamă largă de dispozitive, inclusiv cele care funcționează pe baza de radiofrecvență (de exemplu, jaluzele, lumini și prize RF).

Pe de altă parte, RM4 Mini este limitat doar la controlul dispozitivelor infraroșu, cum ar fi televizoare, playere DVD, aer condiționat și multe altele.

Preț: BroadLink RM4 Mini are un preț mai mic comparativ cu RM4 Pro, datorită funcționalității sale limitate la controlul infraroșu.

Dacă nu aveți nevoie de controlul RF, RM4 Mini poate fi o opțiune mai accesibilă.

Dimensiuni și design: Ambele modele au un design modern și compact, dar RM4 Mini este puțin mai mic și mai ușor decât RM4 Pro.

Asta înseamnă că RM4 Mini poate fi mai potrivit pentru spații mici sau pentru persoanele care preferă un dispozitiv mai discret.

În concluzie, alegerea între BroadLink RM4 Pro și RM4 Mini depinde de nevoile și preferințele dvs.

Dacă aveți nevoie de controlul atât al dispozitivelor infraroșu, cât și al celor radiofrecvență, RM4 Pro este cea mai bună opțiune.

Dacă, în schimb, aveți nevoie doar de controlul dispozitivelor infraroșu și doriți un dispozitiv mai accesibil și mai mic, RM4 Mini este o alegere potrivită.


Pareri utilizatori

Majoritatea utilizatorilor au avut impresii pozitive despre BroadLink RM4 Pro, apreciind designul compact, compatibilitatea extinsă și integrarea cu sistemele smart home.

În plus, mulți au menționat că aplicația este ușor de folosit și personalizabilă, permițând controlul facil al dispozitivelor.


Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat probleme cu stabilitatea conexiunii Wi-Fi și au exprimat nemulțumiri în legătură cu lipsa suportului pentru unele protocoale wireless mai vechi.

În ciuda acestor aspecte negative, majoritatea utilizatorilor consideră că RM4 Pro este o soluție inteligentă și eficientă pentru controlul dispozitivelor în casă.


Întrebări frecvente

 1. Este compatibil RM4 Pro cu toate dispozitivele IR și RF?
 • RM4 Pro este compatibil cu majoritatea dispozitivelor IR și RF, dar există posibilitatea ca unele modele mai vechi sau cu protocoale specifice să nu fie compatibile.
 1. Poate fi folosit RM4 Pro în afara casei prin intermediul internetului?
 • Da, puteți controla dispozitivele compatibile prin intermediul aplicației BroadLink de pe telefonul mobil, chiar și când nu vă aflați acasă.
 1. Este necesar un hub separat pentru a funcționa cu RM4 Pro?
 • Nu, RM4 Pro funcționează ca un hub independent, permițând controlul dispozitivelor compatibile fără necesitatea unui hub adițional.

Concluzie

BroadLink RM4 Pro este o telecomandă universală inteligentă care oferă o soluție eficientă pentru controlul dispozitivelor în casă.

Cu un design compact și elegant, compatibilitate extinsă și integrare cu sistemele smart home, acest produs se dovedește a fi o alegere excelentă pentru cei care doresc să-și simplifice viața.

Deși conexiunea Wi-Fi și suportul pentru unele protocoale wireless mai vechi pot reprezenta aspecte negative, majoritatea utilizatorilor consideră că avantajele RM4 Pro depășesc aceste dezavantaje.

poza profil alex p

Alex P.

🍳 🏆 🏠 💱

Salut! Sunt Alex și sunt pasionat de cele mai noi gadgeturi și accesorii, dispozitive inteligente și inovații. Explorez lumea tehnologiei cu entuziasm și o abordare critică.

BROADLINK RM4 PRO
ELECTROCASNICE

Masina de spalat Heinner Pareri | Review | Top

ELECTROCASNICE

Cea mai buna placa de par Remington | Review | Pareri | Top 6