icon cautare in site
CUPRINS
    Înțelegerea ratei totale de costuri: Ce trebuie să știți despre taxele de investiție

    Calculator investitii

    Vezi aici și un Calculator Rambursare Anticipata Credit

    Dacă sunteți investitor sau aț mai cochetat cu investițile, probabil ați mai auzit de termenul „raport total costuri” (TER), dar știți ce este și cum vă afectează investițiile? Raportul cheltuielilor totale, sau pe scurt TER, este un concept important de înțeles atunci când vine vorba de investiții. Este o măsură a procentului activelor dvs. care sunt preluate în comisioane de administrare, cheltuieli de exploatare și alte costuri asociate cu gestionarea unui fond mutual sau a unui fond tranzacționat la bursă (ETF).


    De ținut minte

    • Raportul cheltuielilor totale (TER) este o modalitate de a măsura cât costă gestionarea unui fond mutual, în comparație cu câți bani are fondul.

    • Raportul de eficiență operațională este o modalitate de a măsura cât de bine este gestionat un fond.

    • Raportul de cheltuieli este suma de bani pe care un fond o percepe în comisioane în fiecare an. Investitorii folosesc acest număr pentru a-i ajuta să decidă dacă un fond este o investiție bun pentru ei, după ce iau în considerare comisioanele.

    • TER este suma de bani pe care o companie o cheltuiește pentru cheltuieli de exploatare, după rambursare, exprimată ca procent din activele totale ale companiei.


    Dollar cost average

    Când vine vorba de investiții, raportul cheltuielilor totale (TER) este o măsură importantă de luat în considerare. TER este o măsură a costului total asociat cu deținerea și operarea unui fond mutual sau a unui fond tranzacționat la bursă (ETF). Este un factor important în evaluarea performanței generale a investițiilor dvs., deoarece costurile mai mari pot distruge rentabilitatea în timp.

    TER este exprimat ca procent și include toate costurile asociate cu gestionarea fondului. Acestea includ comisioane de administrare, taxe administrative, costuri de marketing, taxe legale și alte cheltuieli suportate de fond. Este important să rețineți că aceste cheltuieli sunt scoase din investițiile deținute înainte ca profitul să fie împărțit cu dvs.

    Când evaluați un fond mutual sau ETF, veți dori să comparați TER-ul acestuia cu alte fonduri similare pentru a obține o idee exactă a celui care oferă cel mai bun raport calitate-preț.

    În general, fondurile cu TER mai mic oferă randamente mai competitive, deoarece mai mulți bani sunt direcționați către investiții reale, mai degrabă decât să fie înghițiți de comisioanele de administrare.

    De asemenea, trebuie în principal să vă uitați la alte valori, cum ar fi istoricul performanței, lichiditatea și diversificarea atunci când luați decizii de investiții, dar este important să nu ignorați nici raportul total al cheltuielilor. La urma urmei, dacă plătiți prea mult pentru un anumit fond, atunci acest lucru ar putea avea implicații grave pentru randamentul dvs. general pe termen lung.

    În cele din urmă, înțelegerea modului în care funcționează ratele totale ale cheltuielilor vă poate ajuta să luați decizii mai bine informate atunci când vine vorba de a vă investi banii câștigați din greu și să vă asigurați că obțineți valoare maximă din fiecare dolar cheltuit.


    Cum se calculeaza Raportul de Cheltuieli Totale

    \Înțelegerea ratei totale de costuri: Ce trebuie să știți despre taxele de investiție

    Activele totale ale fondurilor pot fi găsite în dezvăluirile financiare pe care acestea le raportează autorităților de reglementare, care sunt diseminate analiștilor și investitorilor prin intermediul unui prospect.

    Pentru a obține costurile totale ale investiției într-un fond, trebuie să vă uitați la prospect, care poate fi o provocare, deoarece TER (raportul cheltuielilor totale) contabilizează toate costurile asociate cu operarea fondului, inclusiv costurile de tranzacționare, costurile de gestionare și cheltuielile generale și de administrare.

    Cel mai probabil nu este nevoie să facem aceste calcule deoare aceste costuri vor fi afișate de broker în dreptul fiecărui instrument.


    TER nu cuprinde tot

    DTER este menit să capteze costurile totale asociate cu deținerea unui fond de investiții, inclusiv taxele curente și taxele unice.

    Cu toate acestea, există și unele taxe, cum ar fi comisioanele, comisioanele brokerului de valori, taxele de transfer de valori și comisioanele anuale de consiliere, care pot să nu fie incluse în TER.


    Concluzii

    Când vine vorba de investiții, este important să luați în considerare raportul total al cheltuielilor. Asigurați-vă că faceți cercetări și aflați raportul total al cheltuielilor oricărei investiții înainte de a lua o decizie.

    Raportul total al cheltuielilor este suma tuturor cheltuielilor asociate cu o investiție, cum ar fi taxele de administrare, costurile administrative și cheltuielile de funcționare ale fondului. Este important să înțelegeți pentru ce plătiți atunci când investiți și cât va costa pe termen lung.

    TER BUGET INVESTITII
    FINANCIAR

    Independența financiară | Ce inseamnă? | Calculator

    ELECTROCASNICE

    Ce este al saselea simt la electrocasnice?