icon cautare in site
CUPRINS
  Top 10 locuri de vizitat în Râșnov: un ghid al obiectivelor turistice

  Introducere: Obiective turistice de vizitat în Râșnov și împrejurimi

  Te-ai întrebat vreodată ce locuri de vizitat în Râșnov merită să fie incluse pe lista ta? Ei bine, orașul acesta pitoresc ascunde o mulțime de obiective turistice fascinante, care te vor cuceri cu siguranță. Descoperă Cetatea Râșnov, una dintre cele mai impresionante fortificații medievale din România, sau Peștera Valea Cetății, un adevărat spectacol al naturii.

  🏨
  ALEGE CAZARERÂȘNOV
  VEZI OFERTE

  Dacă ești în căutare de aventură și frumuseți naturale, împrejurimile orașului Râșnov sunt perfecte pentru tine. Explorează Cheile Râșnoavei, un loc ideal pentru drumeții și activități sportive precum escaladarea sau zborul cu parapanta.

  Nu uita să te plimbi prin centrul istoric al Râșnovului! Aici vei admira arhitectura tradițională a clădirilor și vei simți atmosfera relaxantă și autentic românească. În plus, poți profita de ocazie pentru a savura preparate locale delicioase la una dintre numeroasele terase și restaurante din zonă.

  Iar dacă eşti fan dinozauri sau ai copii mici însoţitori, Dino Parc Râşnov este locul perfect pentru distracţie şi educaţie în acelaşi timp. Acest parc tematic unic în România, situat în apropiere de cetatea Râșnov, te va transporta într-o lume fascinantă, unde vei descoperi creaturi preistorice și vei învăța despre istoria lor.

  De asemenea, în împrejurimile orașului poți explora Valea Zimbrilor și satul Măgura.

  Așadar, Râșnovul și împrejurimile sale au ceva de oferit pentru toată lumea, indiferent de vârstă sau interese. Nu rata ocazia să explorezi aceste minunate locuri de vizitat în Râșnov și să te bucuri de tot ceea ce au ele de oferit!


  Atracții istorice și culturale: Cetatea Râșnov, Mănăstirea Rupestră Sânca Veche și Cetatea Rupea

  Cetatea Râșnov

  Situată pe Strada Cetății, această minunată cetate istorică din Râșnov oferă priveliști panoramice deosebite asupra orașului și expoziții interesante despre istoria locală. În cadrul acestui monument, vizitatorii au ocazia să descopere evenimentele care au avut loc de-a lungul secolelor în zonă, precum bătăliile, asediile și rolul cetății în protejarea populației locale.

  Arhitectura fortificației este un exemplu remarcabil al stilului medieval, cu ziduri groase și turnuri impunătoare. În interiorul cetății, veți putea admira diverse exponate ce ilustrează modul de viață al locuitorilor din perioada respectivă, precum arme, obiecte casnice și vestimentație tradițională.

  Pe lângă aspectele istorice și culturale ale cetății, locația sa pe un deal înalt oferă posibilitatea de a explora natura și a realiza drumeții în împrejurimi. Există numeroase trasee marcate ce pornesc din apropierea cetății și duc spre diverse puncte de interes din zonă.

  În concluzie, Cetatea Râșnov reprezintă un loc de vizitat ideal pentru cei pasionați de istorie, arhitectură și frumusețea naturală a peisajului. Vizita la acest monument istoric impresionant va oferi o experiență educativ

  🏨
  ALEGE CAZARERÂȘNOV
  VEZI OFERTE

  În acest moment cetatea Râșnov este închisă pentru restaurare.

  Se poate vizita doar grădina / partea de jos a cetații, nu se percepe taxa de vizitare iar programul este de la 9.00 – 18.00.

  Biserica fortificată

  Această construcție medievală unică găzduiește un muzeu interesant cu obiecte vechi și documente istorice. În incinta bisericii se organizează adesea evenimente culturale, cum ar fi concerte sau expoziții de artă. O vizită la biserica fortificată e ca o călătorie în timp!

  Peștera Râșnoavei

  Dacă ești în căutare de aventură, nu rata o vizită la această atracție naturală spectaculoasă! Peștera Râșnoavei oferă trasee de explorare pentru toate nivelurile de dificultate și oportunități de escaladă pentru cei mai curajoși. E un loc perfect pentru a te conecta cu natura și a-ți testa limitele.

  Mânăstirea Rupestrã Sânca Veche

  Acest lăcaș de cult săpat în stâncă e un loc plin de spiritualitate și liniște. Vizitatorii pot admira icoane vechi și fresce impresionante, dar și să se bucure de peisajul natural care împrejmuiește mânastirea. E un loc ideal pentru a te retrage din agitația cotidiană și a te reîncărca cu energie pozitivă.

  Biserica Evanghelică

  Mai mult decât doar un loc de cult, Biserica Evanghelică din Râșnov este un exemplu extraordinar de arhitectură săsească, cu elemente gotice și baroce.

  biserica evanghelica din rasnov;

  Construită în secolul XV, această biserică păstrează în interiorul său un amvon frumos sculptat și un altar bogat ornamentat.

  În plus, din turnul bisericii, care se înalță la peste 40 de metri, ai o vedere panoramică splendidă asupra orașului și a peisajului montan înconjurător.

  Cetatea Rupea

  Vestigiile trecutului dacic și medieval sunt puse în valoare la această cetate situată pe un deal în apropierea orașului Râșnov. O incursiune în istoria zonei e posibilă prin vizitarea zidurilor cetății, turnurilor și bastioanelor care au rezistat atacurilor de-a lungul timpului. Arhitectura defensivă e demnă de admirat!

  cetatea rupea;


  Aventuri în natură: Prăpăstiile Zărneștiului, Valea Cheișoarei, Cheile Râșnoavei și Rezervația de Urși Libearty Zărnești

  Prăpăstiile Zărneștiului

  Prăpăstiile Zărneștiului oferă peisaje spectaculoase și trasee de drumeție care te vor încânta. În apropiere se află Peștera Râșnoavei și Cheile Râșnoavei, două locuri care merită vizitate pentru a completa experiența outdoor.

  Pe lângă drumețiile prin impresionantele prapastii, poți explora și Peştera Râşnoavei. Aceasta este o adevăratată comoară naturală ce adaugă un plus de aventură oricui doreşte să descopere minunile ascunse ale naturii.

  Valea Cheișoarei

  Valea Cheişoarei este o vale pitoreascǎ cu flora şi fauna diversǎ. Plimbǎrile în naturǎ sunt relaxante şi te ajutǎ sǎ te reconectezi cu mediul înconjurǎtor.

  Un alt punct de atracție în zoną este Rezervaţia Naturalā Valea Zimbrilor. Aici veţi avea şansa să admiraţi zimbrii liberi în habitatul lor natural şi să vedeţi cum aceste animale fascinante îşi duc viaţa departe de stresul cotidian.

  Cheile Râșnoavei

  Cheile Râșnoavei sunt renumite pentru formațiunile stâncoase impresionante care atrag iubitorii de natură și sporturi extreme. Aici poți practica escaladă, bungee jumping sau vizita Poienii Narciselor, un loc plin de frumusețe în mijlocul naturii.

  Poiana Narciselor este o arie protejată unde veţi putea admira narcisele sălbatice înflorite în primăvară. Este un spectacol al naturii ce merită trǎit mǎcar o datǎ în viaţǎ.

  Rezervația de Urși Libearty Zărnești

  Rezervația de Urși Libearty Zărnești, situată în apropierea orașului Râșnov, este un sanctuar dedicat urșilor salvați din captivitate și condiții precare.

  Acesta a fost înființat în anul 2005 de către Asociația Milioane de Prieteni, cu scopul de a oferi un mediu sigur, natural și îngrijit pentru aceste animale minunate.

  Sanctuarul se întinde pe o suprafață de aproximativ 69 de hectare și adăpostește în prezent peste 100 de urși bruni, care au fost salvați din diverse situații dificile, precum grădini zoologice neautorizate, circuri sau chiar din lanțuri și cuști particulare.

  În cadrul Rezervației Libearty, urșii beneficiază de condiții optime de trai, fiind hrăniți și îngrijiți corespunzător de către personalul specializat.

  Vizitatorii pot explora rezervația prin intermediul unor tururi ghidate, care le oferă posibilitatea de a afla mai multe informații despre istoricul fiecărui urs în parte și despre eforturile depuse pentru salvarea lor.

  De asemenea, turiștii pot contribui la susținerea cauzei prin achiziționarea de suveniruri sau prin sponsorizarea unui urs.

  Pe lângă rolul său educativ și de conștientizare a publicului cu privire la protejarea urșilor bruni.

  Activități sportive și recreative: Complexul Olimpic de Sporturi de Iarnă Râșnov și zona de agrement Cheile Râșnoavei

  Complexul Olimpic Râșnov

  Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, atunci Complexul Olimpic de Sporturi de Iarnă Râșnov este locul ideal pentru tine. Aici poți să te bucuri de schi, snowboard și sărituri cu schiurile pe pârtii bine întreținute și dotate cu instalații moderne.

  🏨
  ALEGE CAZARERÂȘNOV
  VEZI OFERTE

  În plus, complexul dispune și de o trambulină impresionantă pentru sărituri cu schiurile, unde au loc competiții internaționale.

  Cheile Râșnoavei - drumeții, escaladă și ciclism montan

  Cheile Râșnoavei sunt o destinație de top pentru iubitorii de natură și aventură. Situat la aproximativ 10 kilometri de Râșnov, acest loc îți oferă o mulțime de posibilități de a te bucura de natură și de a-ți pune la încercare curajul.

  Cheile Râșnoavei sunt o adevărată capodoperă naturală, cu peisaje montane abrupte și stânci spectaculoase care se înalță deasupra văii. Aceste formațiuni stâncoase, cu forme unice și culori diverse, oferă un spectacol vizual impresionant și sunt un cadru perfect pentru fotografii memorabile.

  Pe lângă priveliștea minunată, Cheile Râșnoavei oferă și o serie de activități de agrement care îți pot satisface pofta de aventură. Drumețiile sunt o alegere excelentă pentru cei care doresc să exploreze zona în ritm propriu.

  Există mai multe trasee de dificultate variată, fiecare oferind oportunități unice de a admira frumusețea naturală a zonei. Vei găsi cărări care te conduc prin păduri de conifere, lângă pâraie limpezi și peste stânci mărețe.

  cheile rasnoavei;

  Pe lângă aceste activități clasice în natura, aici vei găsi câteva experiențe unice.

  Coborâri pe tiroliană

  Pentru cei care vor să simtă adrenalina curgând prin vene, coborârea pe tiroliană este o opțiune excelent.

  Parcursul are lungimea totala 1 km si se desfasoara pe 3 cabluri. Coborârea se face cu o viteză de până la 60 km/h, iar în timpul zborului vei putea admira frumusețea Cheilor Râșnoavei.

  Bungee jumping

  Dacă ești în căutarea unei experiențe care să-ți testeze curajul, bungee jumping-ul este provocarea perfectă. La Cheile Râșnoavei există un pod special amenajat pentru această activitate, de unde te poți lansa într-o cădere liberă de aproape 50 m.

  Relaxare și distracție în natura

  Nu doar sportivii și aventurierii se pot bucura de zona Cheile Râșnoavei. Dacă vrei să petreci timp de calitate alături de cei dragi, aici vei găsi locuri amenajate pentru picnic și plimbări în natură.


  Descoperiri subterane: Peștera Valea Cetății și alte peșteri din zonă

  Peștera Valea Cetății: spectacol natural

  Peștera Valea Cetății e un loc de poveste, cu formațiuni stâncoase uimitoare și galerii subterane care mai de care mai interesante.

  Aici poți să te plimbi printre stalactite și stalagmite, să admiri coloanele de piatră și să simți adrenalina explorării unei lumi necunoscute.

  Alte peșteri din zonă: aventură garantată

  Nu doar Peștera Valea Cetății merită atenția ta. În apropiere de Râșnov există o mulțime de alte peșteri care așteaptă să fie descoperite.

  Fie că e vorba despre Peștera Liliecilor sau despre Grota Haiducilor, ai parte de senzații tari și experiențe memorabile în aceste locuri minunate.

  Valea Cetății: drumeții și activități în aer liber

  Dacă îți place natura, atunci Valea Cetății e locul perfect pentru tine. Aici poți face drumeții printre dealuri și pajiști, să te bucuri de priveliști pitorești și să respiri aer curat. Iar dac-ai chef de ceva mai palpitant, poți încerca tiroliana sau escalada pe stâncile din zonă.

  Peștera Valea Cetății: o experiență educativă

  Pe lângă aspectul lor spectaculos, peșterile din zonă au și o valoare științifică deosebită. Aflând mai multe despre geologia și biologia acestor locuri, vei putea să îți dezvolți cunoștințele și să înțelegi importanța conservării mediului înconjurător.

  Concluzie

  Deci, dac-ai ajuns prin Râșnov și vrei să vezi ceva cu adevărat special, nu rata Peștera Valea Cetății și alte peșteri din zonă.


  Distracție pentru toate vârstele: Dino Parc Râșnov și tururi ghidate în peșteri și cetăți

  Dino Parc Râșnov

  Dino Parc, situat în apropiere de centrul orașului Râșnov, este o adevărată oază de distracție și învățare pentru întreaga familie.

  Acest parc tematic se întinde pe o suprafață de 3,5 hectare și adăpostește peste 50 de dinozauri în mărime naturală, meticulos recreați și plasați într-un mediu care imită habitatul lor natural.

  Pe lângă traseul principal amenajat printre dinozauri, vizitatorii pot explora și diferite zone tematice ale parcului. Una dintre acestea este “Pădurea de fosile”, unde copiii pot săpa în căutare de fosile și să învețe despre procesul de fosilizare și importanța acestora în studiul dinozaurilor.

  dinozaur in dino parc rasnov;

  În “Laboratorul de paleontologie”, vizitatorii pot afla cum paleontologii studiază dinozaurii și alte viețuitoare preistorice, și pot chiar să participe la activități practice.

  O altă atracție populară în cadrul Dino Parc este cinematograful 9D, unde vizitatorii pot urmări filme cu efecte speciale care le permit să se simtă ca și cum ar fi în mijlocul acțiunii.

  Acesta este o experiență uluitoare care îmbină învățarea cu distracția și le permite oaspeților să se aventureze în lumea preistorică a dinozaurilor.

  Pentru cei care caută adrenalina, Dino Parc oferă și o zonă de aventură, unde pot experimenta activități precum tiroliana, trasee de catarare sau coborârea pe tobogan. Aceste activități sunt concepute pentru a stimula spiritul aventurier al copiilor și pentru a le oferi o porție sănătoasă de mișcare în aer liber.

  Peștera Liliecilor

  Pe lângă Peștera Valea Cetății, mai e o destinație fascinantă pentru iubitorii de speologie și aventură: Peștera Liliecilor.

  Tururile ghidate te duc într-o călătorie subterană unde vei admira o biodiversitate remarcabilă, inclusiv numeroase specii de lilieci.

  Activități recreative în zonă

  Râșnovul are ceva pentru toată lumea! Dacă ești fan drumeție, călărie, ciclism montan sau alpinism, ai nimerit la fix. Sunt trasee minunate prin păduri și pe dealuri care îți oferă ocazia să explorezi frumusețile naturale ale zonei.


  Sate tradiționale din împrejurimi: Măgura, Peștera, Viscri și Șirnea

  Autenticitate și frumusețe în Râșnov

  Satele tradiționale din zona Râșnov sunt de mărime naturală, păstrând autenticitatea și frumusețea specifică. Aici veți găsi case vechi, meșteșuguri locale și oameni primitori.

  Măgura: pitoresc și spectaculos

  Măgura este un sat pitoresc situat în inima munților. Cu peisaje spectaculoase și tradiții locale bine conservate, acest loc te va cuceri imediat.

  Plimbările prin natura sau degustarea produselor locale sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face aici.

  Peștera: aventură și natură

  Peștera este un loc fascinant pentru iubitorii de natură și aventură. Satul este renumit pentru peșterile sale impresionante și traseele montane provocatoare.

  Aici poți explora Peștera Muierilor sau Peștera Polovragi, ambele cu formațiuni stâncoase uimitoare.

  Viscri: patrimoniu UNESCO

  Viscri este un alt sat tradițional din zona Râşnov care atrage turişti datorită bisericii fortificate UNESCO şi caselor colorate în stil săsesc.

  Biserica fortificată datează din secolul al XIII-lea şi oferă o privelişte panoramică asupra satului şi împrejurimilor.

  Șirnea: primul sat turistic din România

  Șirnea, considerat primul sat turistic din România, oferă posibilități de cazare tradițională și activități recreative în aer liber.

  Aici poți să te cazezi în căsuțe tradiționale, să faci drumeții montane sau să participi la evenimente culturale.


  Concluzie: Ce să faci în Râșnov și împrejurimi

  În Râșnov și împrejurimi, ai o mulțime de locuri de vizitat și activități memorabile. Te poți bucura de atracții istorice și culturale precum Cetatea Râșnov, Mănăstirea Rupestră Sânca Veche sau Cetatea Rupea.

  Dacă ești un iubitor al naturii, nu rata Prăpăstiile Zărneștiului, Valea Cheișoarei sau Cheile Râșnoavei. Rezervația de Urși Liberty Zărnești este un must-see pentru oricine.

  Pasionații de sporturi vor găsi aici Complexul Olimpic de Sporturi de Iarnă Râșnov și zona de agrement Cheile Râșnoavei. Descoperirile subterane te așteaptă la Peștera Valea Cetății și alte peșteri din zonă.

  🏨
  ALEGE CAZARERÂȘNOV
  VEZI OFERTE

  Nu uita să vizitezi Dino Parc Râșnov pentru distracție garantată indiferent de vârstă. Tururile ghidate în peșteri și cetăți sunt o modalitate excelentă de a afla mai multe despre istoria localităților.

  Satele tradiționale din împrejurimi precum Măgura, Peștera, Viscri sau Șirnea te vor cuceri cu autenticitatea lor.

  Acum că ai o idee despre ce poți face în Râșnov și împrejurimi, pune-ți bocancii de munte în rucsac și pornește la explorare! Fie că ești un aventurier însetat de adrenalină sau pur și simplu vrei să te relaxezi în natură, această zonă are ceva pentru toată lumea.

  Nu mai sta pe gânduri și planifică-ți următoarea escapadă în acest colț pitoresc al țării!

  poza profil fabrica de amintiri

  FABRICA DE AMINTIRI

  youtube icon@FabricaDeAmintiri

  👫 Salutare! Noi suntem Damian și Simina, un cuplu de îndrăgostiți, îndrăgostit de călătorii. 😜

  RASNOV LOCURI DE VIZITAT 2023

  ROMÂNIA

  Locuri de vizitat in Bucuresti noaptea | Ce sa faci după lăsarea intunericului?

  ROMANIA

  Cetatea Rasnov: O Calatorie In Timp Prin Istoria Medievala