icon cautare in site
CUPRINS
alecoair

alecoair.ro

Inokim OX Super

VEZI PRETURI
8.6

SCOR: Inokim OX Super

Inokim Ox Super este o trotinetă electrică uimitoare care arată grozav și are o mulțime de caracteristici interesante.

VITEZA MAXIMA90

ACCELERARE80

AUTONOMIE100

PREȚ75

PORTABILITATE85


PRO

 • Calitate excelenta
 • Constructie solida
 • Ajustare suspensie
 • Franare eficienta
 • Autonomie mare
 • Design atrăgător

CONTRA

 • Acelerare slaba
 • Rezistenta la apa necunoscuta
 • Aderenta scazuta la picioare
 • Încărcarea durează 11 ore

SPECIFICATII CHEIE

 • Viteza max 25 km/h
 • Bateria Li-Ion 57,6V/20.8Ah
 • Autonomie 80-100 km
 • Putere motor 800W
 • Greutate 28 kg

VERDICT

Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Inokim Ox Super este un scuter electric grozav, cu câteva caracteristici cu adevărat minunate. Are un motor puternic și o baterie mare, dar este și destul de grea. Dacă sunteți în căutarea celor mai buni dintre cei buni, cu siguranță inokim OX super merită banii.


SPECIFICATII

Denumire: Inokim Ox Super
Sistem de pliere Da
Display Da
Viteză maximă 25 kmh (limitată electronic)
Trepte de viteze Trei: 7kmh, 16 kmh, 25 kmh
Înălțime recomandată pasager 1,5 - 2,1 m
Încărcare maximă 120 kg
Sistem frânare Tambur față, disc spate
Stop pe frână Da
Lumini față-spate Da
Funcție cruise control Da
Baterie Litiu-Ion: 60v/21Ah
Autonomie maximă 90-100 km
Roți pneumatice 10 inch
Timp încărcare 12.5 ore
Tensiune încărcare AC 220 V
Dimensiuni 120 x 59 x 130 cm / 120 x 59 x 54 cm (pliata)
Greutate 28 kg
Producător Inokim MyWay
Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

În ultimii ani, scuterul electric a devenit un mod de transport din ce în ce mai popular. Nu numai că este ecologic, dar este și distractiv și convenabil. Trotineta electrică este un scuter electric mic, cu două roți, care este alimentat de o baterie. De obicei, are o viteză maximă de aproximativ 25 kmh și poate călători până la 50 km cu o singură încărcare. Datorită dimensiunilor sale mici și puterii reduse, este, de asemenea, relativ ieftin de cumpărat și întreținut. Acest lucru îl face o opțiune atractivă pentru cei care caută o modalitate rentabilă de a se deplasa prin oraș.

Deși există unele dezavantaje asociate utilizării acestui tip de vehicul, avantajele depășesc cu mult dezavantajele pentru cei care caută o modalitate eficientă de a se deplasa prin oraș fără a trebui să se bazeze pe transportul public sau pe propria mașină.

Există multe avantaje în utilizarea unui scuter electric. În primul rând, este prietenos cu mediul, deoarece nu emite poluanți în atmosferă. În al doilea rând, este ușor și compact, fiind ușor de depozitat în spații mici sau de luat cu tine în transportul public sau în mașină. În al treilea rând, faptul că nu necesită alt combustibil decât electricitate.

Trotinetele electrice sunt, de asemenea, incredibil de convenabile. Pot fi pliate cu ușurință și luate cu tine, permițându-ți să călătorești rapid și eficient. În plus, nu necesită licență sau înmatriculare, ceea ce le face o alegere ideală pentru cei care nu au acces la o mașină. În cele din urmă, trotinetele electrice sunt mult mai silențioase decât vehiculele tradiționale pe gaz, ceea ce le face perfecte pentru a vă deplasa în zone rezidențiale liniștite.

În ciuda numeroaselor beneficii ale trotinetelor electrice, există câteva dezavantaje care ar trebui luate în considerare înainte de a face o achiziție. În primul rând, acestea tind să fie mai scumpe decât vehiculele tradiționale pe benzină sau cu pedale. În al doilea rând, autonomia unui scuter electric este de obicei limitată de capacitatea bateriei sale și nu poate parcurge o distanță foarte lunga la o singură încărcare. În al treilea rând, viteza unui scuter electric este limitată din cauza puterii sale reduse sau din cauza prevederilor legislative și nu poate atinge viteze foarte mari. În cele din urmă, trotinetele electrice necesită întreținere regulată pentru a le menține în funcțiune.

În concluzie, scuterul electric devine un mod de transport din ce în ce mai popular datorită rentabilității și confortului său.


Trotinetele elctrice INOKIM

Inokim este o companie care produce scutere electrice. Compania a fost lansată de Nimrod Sapir, care este cunoscut drept „părintele fondator al scuterului electric”. Inokim produce scutere electrice de peste 11 ani.

Inokim produce scutere fiabile și atractive, perfecte pentru navetă sau plimbări zilnice. Majoritatea scuterelor lor nu sunt modele de înaltă performanță, dar sunt încă de încredere și puternice. Modelul OX este deosebit de fiabil și stabil, chiar dacă nu este la fel de rapid ca unele dintre celelalte modele.


Design si constructie

Inokim este fabricat din materiale premium, cum ar fi aluminiul de calitate pentru aviație, pentru durabilitate și economie de greutate, și este proiectat pentru a se potrivi într-un design frumos, integrat. De la tija asemănătoare unei lame și direcționarea netedă a cablurilor până la suportul de picior cu profil redus, brațele pivotante elegante și schema de culoare uimitoare, Inokim este o operă de artă.

Trotinetele electrice sunt puțin mai mari și mai grele decât alte tipuri de transport, cum ar fi bicicletele. Inokim Ox Super este una dintre cele mai mari scutere electrice din piată, măsurând 1220 x 590 x 1300 mm. Chiar și când este pliat nu excelează la robustețe având 1220 x 590 x 540 mm.

Principalul dezavantaj al unui scuter mare este că este mai greu de depozitat și transportat. Dacă sunteți în căutarea unui scuter subțire, ușor, ușor de luat în transportul public, Inokim Ox Super nu este pentru dvs.

Însă dimensiunea mare a trotinetei are și o serie de beneficii, în special puntea largă. Acesta este suficient de lată pentru a găzdui o persoană mare cu picioarele apropiate, fără ca degetele de la picioare să depașească marginea – ceva ce nu se poate spune despre multe trotinete electrice.

De semenea, dimensiunea mare a acesteia creează o senzație de stabilitate și forță în timpul mersului, iar ghidonul lat oferă destul spațiu pentru frâne și alte accesorii.

Roțile și anvelopele mari fac scuterul ușor de condus pe suprafețe neuniforme și le puteți înlocui singur dacă se deteriorează, fără să mai fie nevoie să apelați la firma care oferă service.

Toate elementele trotinetei electrice Ox Super au fost concepută având în vedere un scop clar, de la detectorul de lumină încorporat care aprinde automat farurile și luminile de frână în medii întunecate, până la suportul cu marca Inokim care ține scuterul în poziție verticală. Chiar și cablurile de frână au fost alese pentru a se potrivi cu schema de culoari a scuterului.

Cel mai unic element de design al trotinetei electrice este suspensia roților cu monofurcă.

Acesta nu este atașat la tijă ca majoritatea celorlalte scutere electrice, ci oferă în schimb un aspect de „roată plutitoare”. Nu numai că arată unic, dar oferă și un sistem de suspensie de top.


Durabilitate și calitate

Cei de la INOKIM utilizează CNC-ul în procesul de producere a trotinetelor. Asta înseamnă că INOKIM deține toate componentele utilizate, iar părțile precum tija și baza sunt forjate dintr-o singură bucată de aliaj de aluminiu. Acest lucru are ca rezultat o finisare de înaltă precizie și zero suduri, ceea ce înseamnă zero puncte slabe. În cele din urmă, acest lucru face trotinetele durabile și mai durabile, perfecte pentru utilizarea de zi cu zi.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

INOKIM Ox Super este un scuter foarte bine construit, dar acest fapt aduce cu sine un preț mai mare decât cel al altor modele. Dacă calitatea construcției este importantă, INOKIM Ox Super ar trebui să fie în fruntea listei dvs.

Deși este de altfel bine proiectat, lipsa unui rating de rezistență la apă este un defect notabil. Este surprinzător faptul că scuterelor INOKIM le lipsesc ratingurile IP oficiale, având în vedere atenția acordată detaliilor.

Inokim Ox Super este o trotinetă electrică uimitore care arată grozav și are o mulțime de caracteristici interesante. Cu toate acestea, nu este cel mai ușor scuter pe care il găsim în piață.


Performanta

OX oferă ceea ce unii recenzenți consideră o accelerație slabă, dar aceasta poate fi un plus pentru utilizatorii mai noi care încă învață stabilitatea la viteze mai mari.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

OX este o modalitate excelentă de a trece de la un scuter entry-level fără a distruge contul bancar (sau te miri ce oase din corp), cu un scuter care costă de două ori mai mult și merge de două ori mai repede. Mânere ergonomice din cauciuc, ghidon lat, o punte spațioasă, suspensie inovatoare și calitate excepțională a construcției completează pachetul, oferind OX-ului o manevrabilitate stabilă pe drum.


Viteza maximă și accelerare

Motorul de 800 de wați al lui OX îi oferă destulă putere pentru a atinge o viteză maximă de aproape 50 kph (atenție, multe magazine limitează electronic viteza maxima de deplasare pe baza unor prevederi legislative), făcându-l un concurent demn al altor scutere de pe piață. OX este un scuter rapid care te va duce cu siguranță acolo unde trebuie să mergi rapid.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Trotineta electrică OX Super poate să nu fie cea mai rapidă de pe piață, dar compensează în ceea ce privește puterea și confortul. Este alegerea perfectă pentru oricine care caută un scuter de încredere, de zi cu zi.

Trotineta are multă putere și accelerează rapid, ceea ce unii ar putea considera alarmant la început, dar te vei obișnui repede și îți va plăcea senzația ulterior.

Are trei trepte diferite de viteză care pot fi selectate folosind comenzile de pe afișajul ghidonului. Aceste trepte variază de la viteze mici de mers până la viteză maximă.

Călătoria este rapidă, lină și receptivă și poate face față cu ușurință la pante abrupte.

Deplasarea lină a lui Ox Super se datorează în parte sistemului său de suspensie OSAP. Acest sistem folosește un design de suspensie de roată monofurcată care conferă lui Ox Super aspectul său unic.

Scuterul Ox Super vine cu suspensie joasă instalată, care este proiectată pentru stabilitate la viteze mari. Cu toate acestea, vine și cu un kit de suspensie înaltă, proiectat pentru utilizare în teren accidentat. Acest lucru face din Ox Super un scuter versatil.

Viteza maxima a trotinetelor este limitata conform legislației. Procesul de limitare este electronic și se poate schimba conform instrucțiunilor producătorului, astfel:


Franare

Trotineta electrică Inokim este echipată cu frană cu tambur în față și frană pe disc în spate, care pot fi controlate individual prin mânerele de pe ghidon. Acest lucru permite o frânare rapidă și receptivă în situații de urgență. Tehnologia de frânare brevetată a scuterului îl face mai stabil decât alte modele, oferind cicliștilor mai multă încredere atunci când folosesc frânele.

Sistemul gândit în acest mod aduce cu sine mai multe beneficii. În primul rând, frâna frontală etanșă nu va necesita niciodată întreținere sau reglare. Frânele cu tambur funcționează pur și simplu, întotdeauna, tot timpul, iar designul etanș înseamnă că nu se vor uda când plouă sau nu se vor coroda de alte elemente.

Frâna hidraulică din spate poate necesita o reglare fină și în cele din urmă, poate avea nevoie de noi plăcuțe de frână, dar oferă putere și control de frânare mai fin și reglabil.


Urcarea pantelor

Ox Super este un alpinist decent, dar nu este cel mai bun. Poate face față pantelor de până la 20 de grade, performanță asemănătoare cu a colegului Ox Hero. Cu toate acestea, accelerația mai greoaie a lui Super îl face puțin mai lent în pante. Dacă porniți în pantă, va fi și mai lent. În ciuda acestui fapt, Super este încă o alegere bună pentru majoritatea mediilor urbane.


Suspensiile și absorbția șocurilor

Ox Super are același sistem de suspensie reglabil ca și Ox Hero. Aceasta înseamnă că există două brațe oscilante, unul în față și unul în spate. Fiecare braț basculant poate fi setat fie la „Înalt”, fie la „Scăzut”.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

„High” oferă mai mult spațiu liber și permite mai multă deplasare în off-road, în timp ce „Low” oferă un profil de rulare care este mai potrivit pentru terenul urban. Din acest motiv, și pentru că folosește un sistem de suspensie cu torsiune din cauciuc, Super oferă o experiență de condus foarte moale.


Bateria

Pe lângă viteza și motorul de mare putere, Inokim Ox Super are o și autonomie impresionantă. Bateria sa de 60V 21Ah (1260Wh) îi permite să parcurgă aprox. 87 km cu o singură încărcare.

În timp ce modul eco al scuterului permite o autonomie mai impresionantă, vă puteți aștepta totuși să obțineți 55-65 de km cu utilizarea standard.

Dimensiunea bateriei este singurul dezavantaj cu care vine autonomia lungi a lui Ox Super. Bateria adaugă multă greutate trotinetei de 28 kg, iar încărcarea durează ceva timp – aproximativ 10-11 ore. Aceasta este mult mai lungă decât cele 6 ore necesare pentru a încărca Ninebot Max G30, dar majoritatea utilizatorilor nu vor trebui să îl încarce prea des.

Procesul de încărcare al scuterului este simplu și direct, cu un port de încărcare montat central pe punte, care este protejat de un capac de plastic atunci când nu este utilizat. Timpul curent de încărcare este afișat pe afișajul ghidonului, așa cum v-ați fi așteptat.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Însă există un motiv relevant pentru care încărcarea bateriilor durează atât de mult. Fiind o trotinetă premium este echipată cu baterii de capacitate mare de la LG și nu cu baterii chinezești precum modelul HERO, colegul entry-level a lui Ox Super.

Există o diferență crucială între performanța bateriilor chinezești și a celor de la LG.

Deși bateriile chinezești pot fi mai ieftine, ele nu au duarata de viață atât de lungă precum cea a bateriilor de înaltă calitate de la producători consacrați precum LG.

Privind exemplul telefoanelor mobile, cu cât încărcați mai mult bateria telefonului, cu atât acesta ține mai puțin. În mod similar, celulele chinezești mai ieftine utilizate în bateriile scuterelor se degradează, de asemenea, mai repede. Deci, dacă vă gândiți la un INOKIM Ox, modelul Super are o baterie mult mai bună, care vă va oferi performanțe de vârf pentru mai multe cicluri de încărcare. Dintr-o dată, cele 4,5 ore suplimentare pentru încărcare nu par atât de rele.


Alte dotări

Display-ul LCD și maneta de accelerație

Ox Super are același cockpit de bază ca și celelalte modele de la Inokim. Are un ecran LCD mic și o manetă de accelerație ușor de utilizat. Deoarece este atât de simplu, este și ușor de folosit.

Afișajul vă permite să personalizați luminozitatea ecranului, să controlați viteza maximă, să activați și să opriți controlul croaziei, să schimbați unitățile de afișare (km sau mile) și să reglați când luminile scuterului se aprind automat.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Accelerația cu degetul mare este o caracteristică cheie care face ca experiența condusului trotinetei Ox să fie o bucurie spre deosebire de alte scutere care folosesc clapete de accelerație.

Sitemul de suspensie ajustabil în 2 pași

Configurația unică de suspensie a lui Ox Super include două brațe oscilante reglabile, unul în față și unul în spate. Poți regla suspensia în funcție de tipul de teren pe care mergi, oferindu-ți mai mult sau mai puțin spațiu liber.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Îți va plăcea suspensia lui Super dacă ești o persoană căreia îi place să controleze configurația scuterului. Efectuarea ajustărilor nu este o treabă rapidă și nu se poate face din mers, dar toate instrumentele necesare sunt incluse în cutie. Vă recomandăm să respectați o singură setare (adică să nu utilizați setarea Înalt în față și Scăzută în spate și invers).

Luminile LED automate

Există trei lumini pe acest scuter - două în față și una în spate. Lumina din spate funcționează și ca lumină de frână.

Accelerația trotinetei este căptușită cu senzori care detectează nivelul de lumină. Odată ce este detectat un anumit nivel de lumină, luminile se aprind automat. Această setare poate fi dezactivată sau, dacă doriți un control mai mare asupra momentului în care se aprind, puteți regla nivelul de lumină.

Luminile lui Ox Super sunt bune, dar nu grozave. Deși sunt utile pentru avertizarea celorlalți vizavi de locația dvs., nu sunt suficient de puternici pentru a lumina drumul din față. Prin urmare, cel mai bine este să evitați să mergeți cu scuterul noaptea, cu excepția cazului în care aveți un far reîncărcabil atașat la ghidon.

O alt lucru puțin deranjant este faptul că lumina din spate este doar pe partea dreaptă a punții, ceea ce înseamnă că oricine din spatele tău, în stânga ta, nu va vedea lumina de frână clipind.

Soneria

Nimic special la acest punct. Soneria emite un sunet decent însă nu sufucient de puternic pentru a fi auzit de cei care nu sunt în jurul tău.


Probleme cunoscute

Accelerația mai lentă a lui OX este o problemă cunoscută și, așa cum am observat, este o problemă doar pentru unii utilizatori. Versiunile anterioare ale OX au fost, de asemenea, cunoscute că dezvoltă o ușoară clătinare în mecanismul de pliere în timp, dar aceasta este reparabilă. În caz contrar, acest scuter îndeplinește standardele înalte de calitate pe care compania le-a susținut de-a lungul a 11 ani de producție de trotinete electrice.


Mentenanta

OX necesită puțină întreținere datorită frânei cu tambur în față și a sistemului de suspensie din cauciuc. Cu toate acestea, frâna cu disc hidraulic din spate ar putea avea nevoie de unele ajustări minore din cutie și, în cele din urmă, ar putea necesita service.


Concluzii

Inokim OX Super oferă o calitate excelentă în raport cu prețul, cu un singură avertisment pentru cumpărătorii care se așteaptă la o plimbare palpitantă. Evaluatorii s-au plâns de accelerația lentă a scuterului electric, dar este important să rețineți că așteptările recenzenților ar putea fi stabilite incoerent, în funcție de experiența lor de a conduce scutere, poate de înaltă performanță.

Pentru cei care au mers doar cu scutere electrice comune, Inokim OX Super se va simți ca o îmbunătățire majoră a calității. OX este un scuter excelent, cu o calitate excepțională a construcției, care se deplasează fără probleme și ar trebui să reziste câțiva ani fără probleme.

\Trotineta electrica Inokim OX Super | Review | Română

Trotineta are un design unic care o face să iasă în evidență față de alte scutere electrice. Fiecare element de design contribuie la experiența de ultimă generație, de la iluminarea automată la suspensia roții cu monofurcă, care face ca roata din față să pară că plutește.

Cu toate că Ox Super este limitat la 25 kmh, merge foarte repede și este foarte distractiv de condus!

Sistem special de suspensie care poate fi reglat fie pentru a merge pe suprafețe netede, fie pentru a merge pe teren accidentat facilitează trecerea peste denivelări și fisuri ale drumului și chiar peste borduri mici.

La fel de importante sunt și frânele bune la o trotinetă, iar trotinetele Inokim au un sistem de franare dual patentat care opreste scuterul rapid și fara a pierde echilibrul.

Acest scuter este uimitor! Poate merge până la 80 de km cu o singură încărcare și poate face față aproape tuturor provocărilo la care îl supuneți!


Surse: ELectricScooterInsider, Thechadvisor, ScooterGuide

poza profil alex p

Alex P.

🍳 🏆 🏠 💱

Salut! Sunt Alex și sunt pasionat de cele mai noi gadgeturi și accesorii, dispozitive inteligente și inovații. Explorez lumea tehnologiei cu entuziasm și o abordare critică.

INOKIM PREMIUM 2023
TROTINETA

Trotineta Lenovo M2 | Review | Română

ELECTROCASNICE

Masina de spalat Heinner Pareri | Review | Top