CALCULATOR PLĂȚI ANTICIPATE CU SCĂDEREA PERIOADEI

Lună Soldul rămas Plăți totale Dobândă totală plătită

Cum funcționează?

Acest calculator de plăți anticipate vă ajută să înțelegeți impactul plăților suplimentare lunare asupra duratei împrumutului și a costurilor totale cu dobânda.

Calculatorul folosește următoarea metodologie pentru a estima efectul plăților suplimentare:

  1. Utilizatorul introduce soldul curent al împrumutului, rata dobânzii anuale, rata lunară curentă și plățile suplimentare pe care dorește să le efectueze în fiecare lună.

  2. Calculatorul estimează soldul rămas, plățile totale și dobânda totală plătită pentru fiecare lună, luând în considerare plățile suplimentare.

  3. În timpul fiecărei luni, dobânda este calculată pentru soldul rămas și adăugată la sold, în timp ce plățile curente și suplimentare sunt deduse din sold.

  4. Acest proces se repetă pentru fiecare lună până când soldul rămas al împrumutului ajunge la zero.

  5. Rezultatele sunt prezentate într-un tabel care arată evoluția soldului rămas, a plăților totale și a dobânzii totale plătite pe parcursul perioadei de împrumut.

Calculatorul de plăți anticipate vă oferă o imagine clară a modului în care plățile suplimentare pot reduce durata împrumutului și costurile totale cu dobânda. Acesta vă permite să vedeți economiile potențiale și să luați decizii informate despre gestionarea datoriilor și a finanțelor personale.


Alte calculatoare

CALCULATOR PLĂȚI ANTICIPATE CU SCĂDEREA PERIOADEI

CALCULATOR INVESTIȚIE ISTORICĂ S&P 500

CALCULATOR INVESTIȚIE ISTORICĂ MSCI WORLD

Din aceeași categorie

Cum te ajuta Dollar Cost Average (DCA) să îți crești portofoliul

DCA este o strategie care implică investirea unei sume fixe de bani într-un activ sau într-un grup de active la intervale regulate, indiferent de condițiile actuale de piață.

Independența financiară | Ce inseamnă? | Calculator

Independenta financiara este capacitatea de a te intretine financiar fara a te baza pe un salariu traditional sau pe o sursa de venit

Înțelegerea ratei totale de costuri: Ce trebuie să știți despre taxele de investiție

TER reprezintă suma totală a cheltuielilor suportate de fond, inclusiv taxele de administrare, costurile administrative și alte cheltuieli de exploatare.

Bugetul personal: Cum să-ți gestionezi eficient finanțele

Vezi aici un ghid în 6 pași despre cum să-ți gestionezi eficient finanțele prin crearea unui buget personal adaptat nevoilor tale, pentru a-ți controla veniturile, cheltuielile și a atinge obiectivele financiare.

Ce este un ETF? O introducere simplă pentru investitorii începători

Învață despre ETF-uri printr-un ghid simplu și prietenos, care explică conceptele de bază și te ajută să înțelegi cum poți folosi ETF-urile în portofoliul tău de investiții.

Învățarea prin exemplu: Educația financiară pentru copii

Descoperă cum să îți înveți copiii despre educația financiară prin metoda învățării prin exemplu, abordând teme precum economisirea, investițiile și responsabilitatea financiară.

Fondul de Urgență: Siguranța ta Financiară în Situații Neprevăzute

Află de ce este important să ai un fond de urgență, cum să stabilești dimensiunea potrivită a acestuia și cum să îl construiești pentru a-ți asigura stabilitatea financiară în situații neprevăzute.

Acțiuni la bursă | ghid de investiții pentru începători

Descoperă cum să investești în acțiuni pe bursă cu acest ghid esențial pentru începători, care te va învăța despre acțiuni, piața bursieră și strategii pentru a-ți crește investițiile.

Ștergerea din Biroul de Credite - Cum să îți Îmbunătățești Scorul de Credit Rapid

Aflați cum să vă ștergeți din Biroul de Credite și să vă îmbunătățiți scorul de credit. Sfaturi utile, proceduri legale și multe altele pentru a vă asigura independența financiară.