icon cautare in site
CUPRINS
  imagine adresaPoiana Teiului
  imagine telefon+40728852751
  imagine drapel taraROMANIA

  Piatra Teiului, cunoscută și sub numele de Piatra Dracului, este o formațiune stâncoasă impresionantă situată în apropierea orașului Bicaz, în județul Neamț. Această stâncă masivă, înconjurată de legende și mister, se înalță într-un peisaj de o frumusețe rară, fiind parte din Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș.

  Legenda locală spune că Piatra Teiului ar fi fost locul unde un drac a fost transformat în stâncă de către un erou popular, de unde și numele alternativ al formațiunii. Această poveste adaugă un plus de farmec și misticism locului, atrăgând numeroși vizitatori curioși să descopere mai multe despre istoria și mitologia zonei.

  Piatra Teiului se remarcă prin dimensiunile sale impunătoare și prin poziționarea strategică la intrarea în Cheile Bicazului, unul dintre cele mai spectaculoase defilee din România. Cheile sunt un paradis pentru alpiniști, drumeții și iubitorii de natură, oferind trasee de dificultăți variate, peisaje de vis și o biodiversitate remarcabilă.

  Vizitatorii care ajung la Piatra Teiului pot profita de oportunitatea de a explora și alte atracții din zonă, cum ar fi Lacul Roșu, o altă minune naturală a județului Neamț, creat în urma prăbușirii unui versant montan, care a blocat cursul unui râu. De asemenea, în apropiere se află și Mănăstirea Bistrița, un important centru spiritual și cultural.

  Pentru cei pasionați de fotografie, Piatra Teiului oferă cadre spectaculoase, mai ales la apus sau răsărit, când lumina soarelui schimbă nuanțele stâncilor și ale peisajului înconjurător. De asemenea, zona este propice pentru picnicuri și relaxare, existând amenajate locuri de odihnă și observare a naturii.

  Accesul la Piatra Teiului se face cel mai ușor cu mașina, drumul fiind bine întreținut și oferind priveliști de neuitat pe parcurs. Este recomandat să se viziteze în perioada de primăvară până în toamnă, când condițiile meteo sunt favorabile pentru drumeții și explorarea naturii.

  În concluzie, Piatra Teiului (Piatra Dracului) este o destinație de neratat pentru orice turist care dorește să descopere frumusețile naturale ale României și să se îmbogățească cu poveștile și legendele locurilor.


  Galerie foto Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  piatrateiuluipiatradracului Sursa imagine

  Cum ajungi la Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  • 🚗 Cu mașina personală: Piatra Teiului se află în apropierea orașului Bicaz, județul Neamț. Dacă veniți dinspre Piatra Neamț, urmați DN15 spre Bicaz și apoi urmați indicatoarele spre barajul Bicaz și Lacul Izvorul Muntelui. Piatra Teiului este vizibilă de pe drumul care urmează conturul lacului.

  • 🚌 Cu autobuzul: Există curse regulate de autobuz care pleacă din Piatra Neamț spre Bicaz. De la Bicaz, puteți lua un autobuz local sau un microbuz care merge spre zona barajului Bicaz, de unde puteți continua pe jos până la Piatra Teiului.

  • 🚂 Cu trenul: Cea mai apropiată stație de tren este în Bicaz. De acolo, puteți continua cu un autobuz local sau un taxi până la destinație.

  • 🚶 Pe jos: Pentru cei pasionați de drumeții, Piatra Teiului poate fi accesată prin trasee marcate care pornesc din diferite puncte ale zonei, inclusiv de la barajul Bicaz sau de la Cheile Bicazului.


  Program vizitare - Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  Piatra Teiului, cunoscută și sub numele de Piatra Dracului, este o formațiune stâncoasă situată în apropierea orașului Bicaz. Această atracție naturală poate fi vizitată în orice moment al zilei, nefiind restricții de acces sau un program stabilit. Vizitatorii sunt liberi să exploreze zona pe timp de zi, având în vedere că pe timp de noapte accesul poate fi dificil și periculos din cauza lipsei iluminatului și a terenului accidentat.

  Este important să verificați site-ul oficial pentru informații actualizate referitoare la programul specific și orice modificări care pot interveni din cauza condițiilor meteo sau evenimentelor speciale.


  Când să vizitezi Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  Cel mai bun moment pentru a vizita Piatra Teiului (Piatra Dracului) este în perioada primăverii sau toamnei. În aceste anotimpuri, temperaturile sunt plăcute, iar natura este în plină înflorire sau oferă un spectacol de culori. Vara poate fi de asemenea o perioadă bună, însă este bine de știut că temperaturile pot fi destul de ridicate. Iarna, peisajul este deosebit sub zăpadă, dar accesul poate fi dificil și este necesar echipament adecvat pentru drumeții.


  Ce să nu ratezi la Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  • Legendele locului: Află despre legendele care învăluie Piatra Teiului, cunoscută și sub numele de Piatra Dracului, și descoperă poveștile care au dat naștere denumirii sale.
  • Drumetii și escaladă: Pentru pasionații de aventură, Piatra Teiului oferă trasee de drumeție și posibilități de escaladă, cu diferite grade de dificultate.
  • Peisajul natural: Admirați peisajul impresionant al Cheilor Bicazului, cu stânci abrupte și vegetație sălbatică, care înconjoară Piatra Teiului.
  • Flora și fauna: Zona este un habitat pentru o varietate de specii de plante și animale, unele dintre ele endemice sau protejate.
  • Fotografie: Piatra Teiului este un loc ideal pentru pasionații de fotografie, oferind cadre naturale spectaculoase și unice.
  • Lacul Izvorul Muntelui (Lacul Bicaz): Vizitați barajul și lacul de acumulare situat în apropiere, un loc perfect pentru pescuit, plimbări cu barca sau pur și simplu pentru relaxare.
  • Observarea stelelor: Datorită poziționării sale și a poluării luminoase reduse, zona este potrivită pentru observarea stelelor și a constelațiilor pe timp de noapte.

  Cât durează vizita la Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  🕓 1-2 ore Pentru a vizita Piatra Teiului, cunoscută și sub numele de Piatra Dracului, din apropierea orașului Bicaz, îți recomand să îți aloci între 1 și 2 ore. Acest interval de timp îți va permite să te bucuri de peisajele spectaculoase și să explorezi zona înconjurătoare fără grabă.


  FAQ despre Piatra Teiului (Piatra Dracului)

  Ce este Piatra Teiului (Piatra Dracului) și unde se află?

  Piatra Teiului, cunoscută și sub numele de Piatra Dracului, este o formațiune stâncoasă impresionantă situată în apropierea orașului Bicaz, în județul Neamț. Este o destinație populară pentru iubitorii de drumeții și natură, oferind peisaje spectaculoase și o poveste locală interesantă legată de denumirea sa.

  Cum pot ajunge la Piatra Teiului (Piatra Dracului)?

  Pentru a ajunge la Piatra Teiului, puteți călători cu mașina până în orașul Bicaz, iar de acolo puteți urma traseele marcate pentru drumeții care duc spre formațiunea stâncoasă. De asemenea, există posibilitatea de a ajunge cu autobuzul sau trenul până în Bicaz, urmând apoi să parcurgeți pe jos sau cu un taxi distanța până la baza traseului de drumeție.

  Există trasee marcate pentru drumeție?

  Da, există trasee marcate care duc spre Piatra Teiului. Acestea sunt accesibile pentru majoritatea drumeților, însă este recomandat să aveți echipament adecvat și să vă informați în prealabil despre condițiile meteo și dificultatea traseului.

  Care este legenda din spatele numelui Piatra Teiului (Piatra Dracului)?

  Conform legendei locale, Piatra Teiului ar fi fost locul unde un tei uriaș, sub care se odihneau păstorii, a fost lovit de trăsnet și s-a transformat în stâncă. O altă variantă a legendei spune că stânca ar fi corpul împietrit al diavolului, care a fost pedepsit de Dumnezeu pentru faptele sale rele. Numele de Piatra Dracului vine de la această poveste.

  Ce alte activități se pot face în zona Piatra Teiului?

  În afara drumețiilor, zona oferă posibilități de alpinism pentru cei experimentați, fotografie peisagistică, picnicuri și relaxare în natură. De asemenea, puteți vizita alte atracții din apropiere, cum ar fi Lacul Bicaz sau Cheile Bicazului.

  Este necesar un ghid pentru a explora Piatra Teiului?

  Deși traseul spre Piatra Teiului este marcat și accesibil, dacă nu sunteți familiarizat cu zona sau doriți să aflați mai multe despre locurile pe care le vizitați, angajarea unui ghid local poate fi o idee bună. Ghizii pot oferi informații valoroase despre traseu, istoria și legendele locului.

  Trebuie să plătesc o taxă de intrare?

  În general, accesul la Piatra Teiului este gratuit, dar este posibil să întâlniți taxe de parcare în anumite zone sau să fie necesară achiziționarea unui bilet de acces în cazul unor rezervații naturale sau parcuri naționale din apropiere. Este bine să verificați înainte de a pleca în excursie.

  Ce trebuie să iau cu mine în drumeție?

  Este important să vă echipați corespunzător pentru drumeție, cu încălțăminte adecvată, haine potrivite pentru vreme, apă, gustări, o harta a traseului și eventual un kit de prim ajutor. De asemenea, nu uitați să luați cu voi camera foto pentru a imortaliza peisajele minunate.


  LEGENDĂ ESCALADARE NATURĂ
  icon for flights
  PRAGA
  icon for booking
  ×
  ×