icon cautare in site
CUPRINS
8.4

SCOR: Philips Lumea Seria 9000

Philips Lumea Seria 9000 este un epilator IPL (Intense Pulsed Light) avansat, ce vine cu tehnologie SenseIQ, senzor SmartSkin, 450.000 impulsuri și accesorii pentru față, corp și precizie. Acest dispozitiv promite să ofere o soluție de îndepărtare a părului ușoară, eficientă și durabilă, potrivită atât pentru utilizarea la domiciliu cât și pentru călătorii.

EFICACITATE90

UȘURINȚĂ DE FOLOSIRE85

DESIGN80

TEHNOLOGIE95

PRET70


PRO

 • Eficacitate ridicată în îndepărtarea părului
 • Tehnologie avansată și senzor SmartSkin
 • Accesorii utile pentru diferite părți ale corpului
 • Utilizare cu sau fără fir

CONTRA

 • Prețul este destul de ridicat
 • Poate fi puțin dureros pentru persoanele sensibile

SPECIFICATII CHEIE

 • Tehnologie IPL (Intense Pulsed Light)
 • Senzor SmartSkin
 • 450.000 impulsuri
 • Accesorii pentru față, corp și precizie
 • Utilizare cu sau fără fir

VERDICT

Epilator IPL Philips Lumea Seria 9000 Pareri | Review

Philips Lumea Seria 9000 este un epilator IPL de înaltă calitate, care oferă rezultate impresionante în îndepărtarea părului. Cu toate acestea, prețul său ridicat ar putea fi un factor de descurajare pentru unele persoane. Dacă sunteți dispus să investiți într-un epilator IPL avansat și eficient, acesta ar putea fi o alegere excelentă.

Epilator IPL Philips Lumea Seria 9000 Pareri | Review

Epilarea poate fi o corvoadă pentru mulți dintre noi, iar opțiunile disponibile pe piață pot fi copleșitoare.

Cu toate acestea, în ultimii ani, epilatoarele IPL (Intense Pulsed Light) au câștigat popularitate datorită eficienței și rezultatelor de lungă durată pe care le oferă.

Philips Lumea Seria 9000 este un astfel de produs, care promite să facă experiența de epilare mai ușoară și mai confortabilă.

Această introducere vă va prezenta Philips Lumea Seria 9000, un epilator IPL avansat cu tehnologie SenseIQ și senzor SmartSkin.

În plus față de a oferi o îndepărtare eficientă și durabilă a părului, dispozitivul vine echipat cu accesorii pentru față, corp și precizie, ceea ce îl face potrivit atât pentru utilizarea la domiciliu cât și pentru călătorii.

Cu un design elegant și un set bogat de funcții, acest epilator se diferențiază de concurența prin adaptarea inteligentă la diferitele nevoi ale utilizatorilor.

În acest articol, vom explora caracteristicile cheie ale Philips Lumea Seria 9000, evaluând eficacitatea, ușurința de utilizare, designul, tehnologia și prețul acestuia.

Vom analiza, de asemenea, opiniile utilizatorilor, punctând aspectele pozitive și negative ale produsului, pentru a vă ajuta să decideți dacă acest epilator IPL este alegerea potrivită pentru nevoile dvs. de îndepărtare a părului.

OFERTA 1

Epilatoare IPL Philips Lumea Seria 9000

OFERTA 2

Epilatoare IPL Philips Lumea Seria 9000


Philips Lumea Seria 9000 Ce primești în schimbul banilor

Achiziționând Philips Lumea Seria 9000, investiți într-un dispozitiv de îndepărtare a părului de înaltă calitate, care vine cu o serie de caracteristici și funcții avansate. În schimbul banilor plătiți, beneficiați de următoarele avantaje:

pachet philips lumea seria 9000

Tehnologie IPL avansată: Epilatorul Lumea Seria 9000 folosește tehnologia Intense Pulsed Light (IPL) pentru a îndepărta părul.

Această tehnologie utilizează impulsuri de lumină pentru a distruge rădăcinile părului și a preveni creșterea acestuia pe termen lung. În comparație cu metodele tradiționale de epilare, IPL oferă rezultate mai durabile și o piele mai fină.

Senzor SmartSkin: Unul dintre avantajele majore ale Philips Lumea Seria 9000 este senzorul SmartSkin, care măsoară tonul pielii și ajustează intensitatea luminii în funcție de aceasta.

Această caracteristică asigură o epilare sigură și eficientă, adaptată nevoilor individuale ale utilizatorului.

Tehnologie SenseIQ: Epilatorul beneficiază de tehnologia SenseIQ, care combină trei senzori inteligenți (senzorul SmartSkin, senzorul de contact și senzorul de mișcare) pentru a adapta tratamentul IPL în funcție de caracteristicile pielii și ale părului.

Acest lucru maximizează eficacitatea și siguranța tratamentului.

Accesorii utile: Philips Lumea Seria 9000 vine cu accesorii pentru față, corp și precizie, care permit o îndepărtare a părului personalizată și adaptată diferitelor zone ale corpului.

accesoriu philips lumea seria 9000

Aceste accesorii sunt concepute pentru a se potrivi contururilor pielii și a asigura o acoperire uniformă.

Utilizare cu sau fără fir: Dispozitivul poate fi folosit atât cu fir, cât și fără, oferind astfel flexibilitate în timpul tratamentului.

Acest lucru îl face ideal pentru utilizarea la domiciliu, dar și pentru călătorii, datorită portabilității sale.

Durată lungă de viață: Cu 450.000 de impulsuri, Philips Lumea Seria 9000 are o durată de viață extinsă, ceea ce înseamnă că puteți să vă bucurați de tratamente IPL pe termen lung, fără a fi nevoie să achiziționați un alt dispozitiv în viitorul apropiat.


Cum se foloseste philips lumea

Philips Lumea Seria 9000 folosește tehnologia Intense Pulsed Light (IPL) pentru a oferi o epilare eficientă și de lungă durată.Acesta emite impulsuri scurte și intense de lumină care sunt absorbite de melanina din firul de păr, transformându-se în căldură și afectând astfel rădăcina părului, ceea ce duce la încetinirea creșterii acestuia.

Următoarele explicații vă vor ajuta să înțelegeți cum funcționează și cum se utilizează Philips Lumea Seria 9000.

Pregătirea pielii și a părului: Înainte de a începe tratamentul IPL, este important să vă pregătiți corespunzător pielea și părul.

Asigurați-vă că pielea este curată, uscată și fără machiaj, loțiuni sau alte produse. De asemenea, este necesar să vă radeți zona tratată cu 24 de ore înainte de a utiliza epilatorul IPL, pentru a asigura o penetrare optimă a luminii în rădăcina părului.

Setarea intensității luminii: Philips Lumea Seria 9000 dispune de un senzor SmartSkin care detectează tonul pielii și recomandă cea mai potrivită intensitate a luminii. Este important să selectați intensitatea adecvată pentru a obține rezultate eficiente și sigure.

Consultați tabelul de culori al pielii și al părului furnizat în manualul de utilizare pentru a determina setarea corectă.

Aplicarea tratamentului: Plasați aparatul pe piele, astfel încât fereastra de tratament să acopere complet zona dorită.

Philips Lumea Seria 9000

Apăsați butonul de declanșare pentru a emite impulsul de lumină. Apoi, mutați dispozitivul la următoarea secțiune a pielii și repetați procesul.

Pentru o acoperire completă, este recomandat să suprapuneți parțial fiecare impuls de lumină.

Philips Lumea Seria 9000

Tehnologia SenseIQ: Philips Lumea Seria 9000 se bazează pe tehnologia SenseIQ, care integrează trei senzori inteligenți: senzorul SmartSkin, senzorul de contact și senzorul de mișcare.

Aceștia funcționează împreună pentru a adapta tratamentul în funcție de tonul pielii, grosimea părului și mișcarea dispozitivului, asigurând un tratament IPL sigur și eficient.

Programarea ședințelor de tratament: Pentru a obține rezultate optime, este important să urmați un program de tratament adecvat.

Philips recomandă efectuarea a patru tratamente la interval de două săptămâni, urmate de tratamente de întreținere o dată la patru sau opt săptămâni, în funcție de nevoile individuale ale pielii și părului.

Cu timpul, veți observa că părul crește mai lent, mai subțire și mai puțin vizibil, iar în unele cazuri, poate înceta să mai crească deloc.

Philips Lumea Seria 9000

Îngrijirea post-tratament: După fiecare ședință de tratament IPL, este important să aveți grijă de pielea dumneavoastră.

 • Evitați expunerea directă la soare sau utilizarea solarului în primele 24-48 de ore după tratament.

 • Aplicați o loțiune calmantă sau o cremă hidratantă pe zona tratată pentru a ajuta la ameliorarea oricăror iritații minore.

 • Dacă este necesar, utilizați o cremă cu protecție solară pentru a proteja pielea de razele ultraviolete.

Siguranța în timpul utilizării: Philips Lumea Seria 9000 a fost conceput pentru a oferi un tratament sigur și eficient.

Cu toate acestea, este important să respectați recomandările producătorului și să nu utilizați dispozitivul pe pielea iritată, arsă de soare, pe tatuaje, alunițe sau pe zone cu afecțiuni cutanate.

De asemenea, nu este recomandat să utilizați epilatorul IPL în zona ochilor sau pe sprâncene.

Prin urmare, Philips Lumea Seria 9000 funcționează prin aplicarea tehnologiei IPL într-un mod adaptat nevoilor individuale ale utilizatorului. Acest lucru este posibil datorită senzorului SmartSkin și tehnologiei SenseIQ, care lucrează împreună pentru a oferi un tratament personalizat și sigur. Cu o utilizare regulată și o îngrijire adecvată a pielii, veți observa o reducere semnificativă a creșterii părului și o piele mai fină și mai luminoasă.

Philips Lumea Seria 9000


Philips Lumea Seria 9000 vs Braun Silk-expert Pro 5

Atunci când căutăm un dispozitiv de epilare IPL de înaltă calitate, este esențial să înțelegem ce diferențiază un produs de competitorii săi.

În acest caz, vom compara Philips Lumea Seria 9000 cu un alt dispozitiv popular de epilare IPL, Braun Silk-expert Pro 5.

Caracteristici Philips Lumea Seria 9000 Braun Silk-expert Pro 5
Tip de tehnologie IPL (Lumina Intensa Pulsata) IPL (Lumina Intensa Pulsata)
Intensitate luminoasa 5 nivele 10 nivele
Numar de impulsuri > 250.000 400.000
Timp de incalzire Instant Instant
Durata tratamentului 8-12 minute (zona piciorului) 5-10 minute (zona piciorului)
Senzor de piele Senzor SmartSkin Senzor SensoAdapt
Moduri de tratament Slide & Flash, Stamp & Flash Glide, Stamp
Accesorii incluse 2 capete tratament, geanta 3 capete tratament, geanta, aparat de ras
Utilizare Corp si fata Corp, fata si zona bikini
Siguranta Filtru UV integrat Filtru UV integrat
Ecran Ecran LED Ecran LED
Garantie 2 ani (in functie de producator) 2 ani (in functie de producator)

Tehnologie: Ambele dispozitive utilizează tehnologia IPL pentru a reduce creșterea părului, dar Philips Lumea Seria 9000 beneficiază de funcționalități inteligente, precum senzorul SmartSkin și tehnologia SenseIQ, care adaptează tratamentul în funcție de tonul pielii și grosimea părului.

Braun Silk-expert Pro 5 dispune de tehnologia SensoAdapt, care citește și se adaptează continuu la tonul pielii, dar nu ia în considerare grosimea părului.

Accesorii: Philips Lumea Seria 9000 vine cu accesorii specializate pentru față, corp și precizie, care fac tratamentul mai eficient și confortabil pentru diferite zone ale corpului.

Braun Silk-expert Pro 5 include un accesoriu de precizie, dar nu are accesorii separate pentru față și corp.

Utilizare cu sau fără fir: Un avantaj major al Philips Lumea Seria 9000 este posibilitatea de a fi utilizat atât cu cât și fără fir, oferind mai multă flexibilitate și comoditate în timpul tratamentului.

Braun Silk-expert Pro 5 funcționează doar cu fir, ceea ce poate limita ușurința de utilizare și mobilitatea.

Număr de impulsuri: Philips Lumea Seria 9000 oferă 450.000 de impulsuri, ceea ce îi conferă o durată de viață lungă și asigură că dispozitivul va fi funcțional pentru o perioadă îndelungată.

Braun Silk-expert Pro 5 are 400.000 de impulsuri, ceea ce este, de asemenea, un număr mare, dar totuși inferior dispozitivului Philips.

Design: Philips Lumea Seria 9000 se remarcă prin designul său elegant, curbat și ergonomic, cu culorile alb și roz, în timp ce Braun Silk-expert Pro 5 are un design dreptunghiular, cu o combinație de culori albe și aurii.

Alegerea designului poate fi subiectivă, dar ambele dispozitive sunt construite pentru a fi confortabile și ușor de manevrat.

Citește și: Epilarea IPL vs. epilarea laser


În concluzie, Philips Lumea Seria 9000 se diferențiază de Braun Silk-expert Pro 5 prin funcționalitățile inteligente, accesoriile specializate, posibilitatea de utilizare cu sau fără fir și numărul mai mare de impulsuri.

Cu toate acestea, ambele dispozitive sunt opțiuni solide pentru epilarea IPL și alegerea finală depinde de preferințele personale și de nevoile individuale ale fiecărui utilizator.


Philips Lumea Seria 9000 vs Remington i-Light Prestige

Caracteristică Philips Lumea Seria 9000 Remington i-Light Prestige
Tipul dispozitivului Epilator IPL Epilator IPL
Durata de viață a cartușului Până la 250.000 de impulsuri Până la 65.000 de impulsuri
Nivele de intensitate 5 nivele 5 nivele
Timp de încălzire Sub 1 minut 1-2 minute
Senzor de culoare a pielii Da Da
Senzor de contact Da Da
Accesorii Capete pentru față, bikini și axilă Capete pentru față, bikini și axilă
Oprire automată Da Da
Ecran Ecran interactiv și intuitiv Ecran simplu, cu afișaj LED
Preț Mai scump Mai accesibil

Acest tabel oferă o comparație între Philips Lumea Seria 9000 și Remington i-Light Prestige în ceea ce privește caracteristicile cheie ale celor două epilatoare IPL.

Ambele dispozitive oferă o gamă largă de caracteristici utile și performanță solidă pentru îndepărtarea părului nedorit.

Diferențele notabile includ durata de viață a cartușului și prețul, cu Philips Lumea Seria 9000 având un cartuș cu o durată de viață mai lungă și un preț mai ridicat comparativ cu Remington i-Light Prestige.


Philips Lumea Seria 9000 vs Panasonic ES-WH90

Caracteristici Philips Lumea Seria 9000 Panasonic ES-WH90
Tip tehnologie IPL (Lumina Pulsată Intensă) IPL (Lumina Pulsată Intensă)
Număr impulsuri 250.000 100.000
Nivele de intensitate 5 5
Timp de încălzire < 1 minut < 1 minut
Senzor de ton al pielii Da Da
Accesorii incluse Capete de tratament pentru față, corp, zona bikini și axilă Capete de tratament pentru față și corp
Baterie Funcționează cu cablu Funcționează cu baterie reîncărcabilă
Funcție de glisare Da Da
Preț Mediu spre înalt Mediu spre înalt

Acest tabel comparativ prezintă diferențele și asemănările dintre Philips Lumea Seria 9000 și Panasonic ES-WH90, două epilatoare IPL populare de pe piață.

Deși ambele dispozitive utilizează tehnologia IPL pentru îndepărtarea părului, ele diferă în ceea ce privește numărul de impulsuri, accesoriile incluse, sursa de alimentare și prețul.

Alegerea dintre aceste două dispozitive depinde de preferințele personale și de nevoile individuale ale fiecărui utilizator.


Philips Lumea Seria 9000 vs BaByliss Homelight G940E

Caracteristică Philips Lumea Seria 9000 BaByliss Homelight G940E
Tip dispozitiv Epilator IPL Epilator IPL
Număr impulsuri de lumină Până la 250.000 Până la 200.000
Nivele de intensitate 5 5
Timp de încălzire < 1 minut < 90 secunde
Zona de tratament 4,1 cm² 3 cm²
Senzor de ton al pielii Da Da
Durata tratamentului 8-10 săptămâni 8 săptămâni
Accesorii incluse Diverse capete tratament 1 cap tratament
Tehnologie IPL IPL
Preț Premium Moderat

De la modelele anterioare la Lumea 9000

Comparativ cu modelele anterioare, Philips Lumea Seria 9000 aduce o serie de îmbunătățiri și inovații semnificative:

 1. Tehnologia SmartSkin și SenseIQ: Aceste funcționalități inteligente reprezintă un salt important în evoluția dispozitivelor de epilare IPL. Ele permit adaptarea tratamentului în funcție de tonul pielii și grosimea părului, asigurând o experiență personalizată și mai sigură pentru utilizatori.

 2. Utilizare cu sau fără fir: Seria 9000 a introdus posibilitatea de utilizare atât cu cât și fără fir, oferind mai multă flexibilitate și comoditate în timpul tratamentului. Acest lucru nu era disponibil în modelele anterioare și este o îmbunătățire importantă în ceea ce privește ușurința de utilizare.

 3. Accesorii specializate: Philips Lumea Seria 9000 vine cu accesorii specializate pentru față, corp și precizie, care fac tratamentul mai eficient și confortabil pentru diferite zone ale corpului. Aceasta reprezintă o evoluție față de modelele anterioare, care aveau accesorii mai generale sau limitate.

 4. Numărul de impulsuri: Seria 9000 oferă 450.000 de impulsuri, un număr semnificativ mai mare decât în modelele anterioare. Aceasta înseamnă că dispozitivul are o durată de viață mai lungă și oferă mai multe tratamente în timp.

 5. Design și ergonomie: Designul elegant, curbat și ergonomic al Philips Lumea Seria 9000 reprezintă o îmbunătățire față de modelele anterioare, care aveau un design mai dreptunghiular și poate mai puțin confortabil de manevrat.

Citește și: Epilarea IPL acasă sau la salon?


Eficacitate

Philips Lumea Seria 9000 s-a dovedit a fi un dispozitiv extrem de eficient în îndepărtarea părului nedorit.

Datorită tehnologiei IPL și funcționalităților inteligente precum senzorul SmartSkin și tehnologia SenseIQ, tratamentul este adaptat nevoilor individuale ale utilizatorului, ceea ce maximizează eficacitatea.

În urma unui program de tratament corect și regulat, majoritatea utilizatorilor observă o reducere semnificativă a creșterii părului, cu păr mai subțire și mai puțin vizibil.

Philips Lumea Seria 9000

În unele cazuri, părul poate înceta să mai crească deloc. Rezultatele variază în funcție de tonul pielii și de culoarea părului, dar Philips Lumea Seria 9000 oferă în general rezultate impresionante.


Design

Philips Lumea Seria 9000 se remarcă prin designul său elegant și ergonomic. Combinând culorile alb și roz, dispozitivul arată modern și atrăgător.

Forma sa curbată și mânerul bine echilibrat permit o prindere confortabilă și o utilizare ușoară pe diverse zone ale corpului.

Philips Lumea Seria 9000

Accesoriile pentru față, corp și precizie sunt ușor de schimbat și se potrivesc perfect contururilor pielii, asigurând o acoperire uniformă a tratamentului.

Designul compact și faptul că poate fi folosit cu sau fără fir îl fac ideal pentru utilizarea atât acasă, cât și în călătorii.

Acest design intuitiv și estetic plăcut contribuie la experiența generală de epilare oferită de Philips Lumea Seria 9000.


Philips Lumea Preț

Prețul Philips Lumea Seria 9000 poate fi considerat destul de ridicat în comparație cu alte dispozitive de epilare disponibile pe piață.

Cu toate acestea, având în vedere calitatea, funcționalitatea și durabilitatea dispozitivului, investiția poate fi justificată.

OFERTA 1

Epilatoare IPL Philips Lumea Seria 9000

OFERTA 2

Epilatoare IPL Philips Lumea Seria 9000

Tehnologia IPL avansată și caracteristicile inteligente, precum senzorul SmartSkin și tehnologia SenseIQ, asigură o eficiență ridicată și rezultate de lungă durată.

De asemenea, durata de viață extinsă a dispozitivului, cu 450.000 de impulsuri, înseamnă că veți putea beneficia de tratamente IPL pe termen lung.

Astfel, Philips Lumea Seria 9000 poate fi considerat o investiție valoroasă pentru cei care doresc o soluție de îndepărtare a părului de înaltă calitate și durabilă.

Citește despre riscurile epilării IPL


Epilator philips lumea Păreri utilizatori

Mulți utilizatori ai Philips Lumea Seria 9000 au avut experiențe pozitive cu dispozitivul și au remarcat câteva beneficii semnificative ale utilizării acestuia. Iată câteva aspecte pe care le-au apreciat utilizatorii:


Philips lumea păreri pozitive:

Eficiența în îndepărtarea părului: Majoritatea utilizatorilor au observat o reducere semnificativă a creșterii părului după câteva ședințe de tratament. Părul a devenit mai subțire, mai puțin vizibil și, în unele cazuri, a încetat să mai crească.

Ușurința în utilizare: Utilizatorii au fost impresionați de cât de ușor este de folosit Philips Lumea Seria 9000. Designul ergonomic, accesoriile de precizie și posibilitatea de utilizare cu sau fără fir îl fac extrem de practic și confortabil în timpul tratamentului.

Siguranța: Senzorul SmartSkin și tehnologia SenseIQ asigură că dispozitivul este sigur pentru utilizare, adaptând tratamentul în funcție de tonul pielii și grosimea părului. Acest lucru a fost apreciat de utilizatori, care s-au simțit în siguranță în timpul utilizării.

Economisirea timpului și banilor: Unii utilizatori au menționat că Philips Lumea Seria 9000 le-a ajutat să economisească timp și bani, eliminând nevoia de a merge la saloanele de epilare și de a cheltui pe tratamente profesionale sau produse de epilare temporară.


Epilator Philips Lumea 9000 păreri negative:

Prețul ridicat: Unul dintre cele mai frecvente aspecte negative menționate de utilizatori a fost prețul dispozitivului, care este destul de ridicat în comparație cu alte opțiuni de epilare de pe piață.

Durerea sau disconfortul: Deși tehnologia IPL este în general considerată mai puțin dureroasă decât alte metode de epilare, unii utilizatori au raportat disconfort sau durere ușoară în timpul tratamentului, în special pe zonele sensibile ale corpului.

Timpul necesar pentru a obține rezultate: Unii utilizatori au observat că este nevoie de mai multe ședințe de tratament pentru a obține rezultate vizibile. Acest lucru poate fi frustrant pentru cei care așteaptă rezultate rapide.

Ineficient pentru anumite tipuri de păr sau piele: Deși Philips Lumea Seria 9000 funcționează bine pentru majoritatea utilizatorilor, unii au remarcat că dispozitivul nu a fost la fel de eficient pentru anumite tipuri de piele sau păr. În special, persoanele cu pielea foarte închisă la culoare sau părul foarte deschis pot constata că rezultatele sunt mai puțin impresionante.


În concluzie, majoritatea utilizatorilor Philips Lumea Seria 9000 au avut experiențe pozitive cu dispozitivul și au apreciat eficiența, ușurința de utilizare și siguranța pe care o oferă.

Cu toate acestea, anumite aspecte, cum ar fi prețul ridicat și durerea potențială, au fost menționate ca dezavantaje.

Rezultatele pot varia în funcție de tipul de piele și păr, iar unele persoane pot avea nevoie de mai mult timp pentru a obține rezultatele dorite.


Garanție

Garanția oferită de producător pentru Philips Lumea Seria 9000 poate varia, dar în general, aceasta acoperă perioade de 2 ani sau mai mult.

Garanția se aplică în cazul în care produsul prezintă defecte de fabricație sau probleme de funcționare care nu sunt cauzate de utilizator.

Pentru a beneficia de garanție, asigurați-vă că păstrați factura de achiziție și urmați instrucțiunile de utilizare și întreținere ale dispozitivului.

În cazul în care apar probleme cu dispozitivul în perioada de garanție, puteți contacta magazinul de unde ați achiziționat sau un centru de service autorizat pentru a obține asistență și repararea dispozitivului.


Studii clinice epilare IPL

Epilarea cu lumină intens pulsată (IPL) a fost studiată în profunzime de către cercetători și experți în domeniul îndepărtării părului.

Studiile clinice susțin eficacitatea și siguranța utilizării epilatoarelor IPL, evidențiind reduceri semnificative ale creșterii părului și o tolerabilitate bună a tratamentului de către majoritatea utilizatorilor.

Iată câteva studii notabile și surse care susțin siguranța și eficacitatea epilării IPL:

 1. Haedersdal, M., & Wulf, H.C. (2006). Evidence-based review of hair removal using lasers and light sources. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. Link către studiu

Această revizuire a literaturii a analizat rezultatele a 53 de studii clinice privind epilarea cu laser și IPL. Concluzia a fost că ambele tehnologii sunt eficiente și sigure pentru îndepărtarea părului, cu o reducere semnificativă a creșterii părului după tratament.

 1. Gan, S.D., & Graber, E.M. (2013). Laser hair removal: A review. Dermatologic Surgery, 39(6). Link către studiu

În acest articol de revizuire, autorii au analizat studiile privind eficacitatea și siguranța îndepărtării părului cu laser și IPL. Concluziile au fost că ambele tehnologii sunt eficiente și sigure pentru îndepărtarea părului, cu rezultate durabile.

 1. Nanni, C.A., & Alster, T.S. (1997). Laser-assisted hair removal: Side effects of Q-switched Nd:YAG, long-pulsed ruby, and alexandrite lasers. Journal of the American Academy of Dermatology. Link către studiu

Acest studiu a evaluat efectele secundare ale diferitelor tehnologii de îndepărtare a părului cu laser și IPL. Rezultatele au arătat că, în general, efectele secundare sunt minore și tranzitorii, cu o rată scăzută a complicațiilor.


Beneficii și riscuri ale utilizării tehnologiei IPL

Epilatoarele IPL (Intense Pulsed Light) au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani datorită tehnologiei lor avansate și a rezultatelor promițătoare în îndepărtarea părului nedorit.

Cu toate acestea, este important să cunoaștem atât beneficiile, cât și riscurile asociate cu utilizarea lor.

Beneficii:

 1. Eficacitate în îndepărtarea părului: Epilatoarele IPL pot oferi rezultate eficiente în îndepărtarea părului nedorit prin utilizarea luminii pulsate pentru a distruge foliculii de păr. Acest proces poate duce la o reducere semnificativă a creșterii părului pe termen lung.

 2. Rezultate durabile: Comparativ cu alte metode de epilare, cum ar fi rasul sau ceara, epilatoarele IPL pot oferi rezultate mai durabile. În timp, părul poate crește mai subțire și mai puțin dens, ceea ce face ca întreținerea să fie mai ușoară.

 3. Tratamente la domiciliu: Unul dintre avantajele majore ale epilatoarelor IPL este capacitatea de a efectua tratamente în confortul propriei case. Acest lucru poate fi convenabil, mai puțin costisitor și mai puțin intimidant decât vizitele la un salon de înfrumusețare.

 4. Potrivit pentru mai multe zone ale corpului: Epilatoarele IPL pot fi utilizate pe diferite zone ale corpului, inclusiv pe față, axilă, bikini și picioare. Acest lucru le face versatile și adaptabile la nevoile individuale.

Riscuri:

 1. Reacții adverse temporare: Unele persoane pot experimenta reacții adverse temporare după utilizarea unui epilator IPL, cum ar fi roșeață, umflare sau sensibilitate la nivelul pielii. Aceste simptome sunt în general ușoare și trec în câteva zile.

 2. Riscul de arsuri sau hiperpigmentare: În cazul în care epilatorul IPL nu este utilizat corect sau este utilizat pe un tip de piele nepotrivit, există un risc de arsuri sau hiperpigmentare. Este important să urmați instrucțiunile producătorului și să efectuați un test de piele înainte de a începe tratamentul.

 3. Rezultate variabile: Rezultatele epilării cu IPL pot varia în funcție de tipul de piele, culoarea părului și densitatea părului. Persoanele cu pielea mai închisă la culoare sau părul deschis la culoare pot observa rezultate mai puțin eficiente.

 4. Costuri inițiale ridicate: Deși tratamentele IPL la domiciliu pot fi mai puțin costisitoare în timp, costul inițial al unui dispozitiv de înaltă calitate poate firidicat. Cu toate acestea, investiția într-un epilator IPL poate fi compensată de economiile pe termen lung față de costurile tratamentelor profesionale și metodelor tradiționale de îndepărtare a părului.

 5. Timp și angajament necesar: Îndepărtarea părului cu un epilator IPL necesită angajament și timp, deoarece tratamentele trebuie să fie efectuate regulat, la intervale de câteva săptămâni, pentru a obține rezultate optime. Acest lucru poate fi un dezavantaj pentru unele persoane care preferă soluții rapide și mai puțin angajante.

În concluzie, epilatoarele IPL oferă o modalitate eficientă și durabilă de a îndepărta părul nedorit, dar este important să fiți conștienți de beneficiile și riscurile asociate.


Întreținere și curățare

Pentru a menține funcționarea optimă a dispozitivului Philips Lumea Seria 9000 și pentru a asigura siguranța și igiena în timpul utilizării, este important să respectați modalitățile de întreținere și curățare recomandate. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea și curățarea dispozitivului:

 1. Deconectați dispozitivul de la sursa de alimentare. Înainte de a începe curățarea, asigurați-vă că dispozitivul este deconectat de la priză pentru a preveni orice risc de electrocutare.

 2. Lăsați dispozitivul să se răcească. Așteptați câteva minute până când dispozitivul se răcește înainte de a începe curățarea. Acest lucru va preveni deteriorarea componentelor interne sau arsurile accidentale.

 3. Curățați fereastra de tratament. Utilizați o cârpă moale, uscată și non-abrazivă pentru a curăța fereastra de tratament. Evitați utilizarea de substanțe de curățare, solvenți sau alcool, deoarece acestea pot deteriora fereastra de tratament.

 4. Curățați filtrul de aer și carcasa dispozitivului. Folosiți o perie moale sau o cârpă uscată pentru a îndepărta praful și murdăria de pe filtrul de aer și carcasa dispozitivului. Asigurați-vă că periați ușor și nu forțați peria în găurile de ventilație.

 5. Verificați și curățați accesoriile. Dacă dispozitivul dvs. Philips Lumea Seria 9000 vine cu accesorii, cum ar fi capete de tratament interșanjabile, asigurați-vă că acestea sunt curate și fără deteriorări. Curățați accesoriile cu o cârpă moale, uscată și non-abrazivă.

 6. Păstrați dispozitivul într-un loc uscat și răcoros. După ce ați curățat dispozitivul și accesoriile, depozitați-le într-un loc uscat și răcoros, ferit de umiditate și de radiații solare directe. Acest lucru va prelungi durata de viață a dispozitivului și a componentelor sale.

 7. Consultați manualul de utilizare. Pentru instrucțiuni suplimentare de întreținere și curățare, consultați manualul de utilizare furnizat de Philips. Acesta conține informații specifice despre dispozitivul dvs. și recomandări de întreținere personalizate.


FAQ

Epilatorul IPL (Intense Pulsed Light) Philips Lumea Seria 9000 este un dispozitiv de epilare avansat, conceput pentru a reduce creșterea părului nedorit cu ajutorul tehnologiei de lumină intens pulsată. În continuare, veți găsi răspunsuri la câteva întrebări frecvente despre acest produs.

 1. Ce este epilarea IPL? Epilarea IPL folosește impulsuri de lumină intensă pentru a reduce creșterea părului nedorit. Aceasta acționează asupra foliculului de păr, încetinind creșterea și, în timp, contribuind la menținerea pielii netede.

 2. Cum funcționează Philips Lumea Seria 9000? Philips Lumea Seria 9000 emite impulsuri de lumină intensă care sunt absorbite de melanina din păr, călătorind apoi de-a lungul firului de păr până la rădăcină. Acest proces încetinește creșterea părului și reduce regenerarea acestuia pe termen lung.

 3. Cât de eficient este Philips Lumea Seria 9000? Eficiența epilatorului IPL Philips Lumea Seria 9000 variază în funcție de tipul de piele și de culoarea părului. Rezultatele pot fi vizibile după primele câteva ședințe, iar după aproximativ 4-5 tratamente, creșterea părului poate fi redusă cu până la 92%.

 4. Este sigur Philips Lumea Seria 9000 pentru toate tipurile de piele? Dispozitivul este potrivit pentru majoritatea tipurilor de piele, cu excepția pielii foarte închise la culoare. De asemenea, nu este indicat pentru părul foarte deschis (blond, gri, alb sau roșcat), deoarece tehnologia IPL funcționează cel mai bine pe părul cu o cantitate mare de melanină.

 5. Cum se utilizează Philips Lumea Seria 9000? Pentru a utiliza dispozitivul, urmați pașii următori: a. Curățați și radeți zona de tratament. b. Alegeți nivelul de intensitate adecvat pentru tipul dvs. de piele și culoarea părului. c. Plasați dispozitivul pe piele și apăsați butonul pentru a emite un impuls de lumină. d. Continuați să mișcați dispozitivul pe zona de tratament, asigurându-vă că se suprapun impulsurile de lumină. e. Repetați tratamentul la intervale de timp recomandate pentru a obține cele mai bune rezultate.

 6. Cât de des trebuie să utilizez Philips Lumea Seria 9000? Pentru primele 4-5 ședințe, se recomandă utilizarea dispozitivului o datăla fiecare 2 săptămâni. După aceste ședințe inițiale, puteți utiliza dispozitivul o dată la 4-8 săptămâni, în funcție de necesitățile dvs. individuale și de rata de creștere a părului. Menținerea rezultatelor pe termen lung poate necesita ședințe de întreținere ocazionale.

 7. Există efecte secundare sau riscuri asociate cu utilizarea Philips Lumea Seria 9000? Epilarea IPL este în general considerată sigură și bine tolerată de majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, pot apărea unele reacții adverse minore, cum ar fi roșeața sau iritația pielii, care de obicei dispar în câteva ore. În cazuri foarte rare, pot apărea arsuri, vezicule sau hiperpigmentare. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile furnizate și selectați nivelul corect de intensitate pentru tipul dvs. de piele.

 8. Pot folosi Philips Lumea Seria 9000 pe față? Da, Philips Lumea Seria 9000 poate fi folosit pe față, inclusiv pe zona buzei superioare, bărbie și obraji. Evitați utilizarea dispozitivului în jurul ochilor, pe sprâncene sau pe pielea iritată.

 9. Cât timp durează o ședință de tratament cu Philips Lumea Seria 9000? Durata unei ședințe de tratament variază în funcție de zona de epilare și de nivelul de intensitate selectat. De exemplu, tratamentul ambilor picioare poate dura aproximativ 15-20 de minute, în timp ce o zonă mai mică, cum ar fi axila, poate dura doar câteva minute.

 10. Unde pot achiziționa Philips Lumea Seria 9000? Philips Lumea Seria 9000 poate fi achiziționat de la magazinele de electronice, magazinele online sau direct de pe site-ul Philips. Asigurați-vă că achiziționați dispozitivul de la un distribuitor autorizat pentru a beneficia de garanție și asistență.


Concluzii

Philips Lumea Seria 9000 este un dispozitiv avansat de epilare IPL care oferă o soluție eficientă și de lungă durată pentru îndepărtarea părului nedorit.

Cu un design elegant și ergonomic, accesoriile adaptate pentru diferite zone ale corpului și funcționalități inteligente precum senzorul SmartSkin și tehnologia SenseIQ, acest dispozitiv oferă o experiență personalizată și sigură de epilare.

Deși prețul poate fi considerat destul de ridicat, investiția poate fi justificată având în vedere calitatea, eficiența și durabilitatea dispozitivului.

În plus, economisirea timpului și banilor pe termen lung, prin eliminarea nevoii de a merge la saloanele de epilare sau a cheltuielilor pe produse de epilare temporară, poate compensa costul inițial.

Utilizatorii au avut în mare parte experiențe pozitive cu Philips Lumea Seria 9000, remarcând eficacitatea în îndepărtarea părului, ușurința de utilizare și siguranța dispozitivului.

Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că rezultatele pot varia în funcție de tipul de piele și păr, iar unele persoane pot avea nevoie de mai mult timp pentru a obține rezultatele dorite.

În concluzie, Philips Lumea Seria 9000 este o investiție valoroasă pentru cei care doresc o soluție eficientă, confortabilă și durabilă de îndepărtare a părului.

Deși prețul poate fi un dezavantaj pentru unii, beneficiile pe termen lung și calitatea superioară a dispozitivului fac ca acesta să merite considerare înainte de a lua o decizie de cumpărare.

PHILIPS LUMEA EPILATOR
UNELTE

Bosh EasyDrill 1200 Review | Pareri | Autofiletanta

ELECTROCASNICE

Remington S9500 Pearl Pareri | Review | Placa de par